Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți: Politicianul Marius Bălu a ajuns iar într-o funcție mare

Publicat

pe

Fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Marius Bălu, a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Acesta va coordona departamentul pentru relația cu parlamentul.

Marius Bălu a mai deținut această funcție și în perioada fostului guvern al Alianței Dreptate și Adevăr. El și-a dat demisia din acest post în anul 2006 pentru a reveni în Mehedinți unde a fost numit prefect al județului.  Marius Bălu a fost primul președinte de Consiliu Județean Mehedinți ales în urma unui vot uninominal, în anul 2008. 

A stat în această funcţie până la alegerile locale din anul 2012, scrutin la care în locul său a candidat, pentru această funcţie Mihai Stănişoară, fostul lider al PD Mehedinţi.La alegerile parlamentare din toamna anului 2012 Marius Bălu a fost ales senator de Mehedinţi. La finele mandatului de senator, Marius Bălu a candidat din nou pentru funcţia de senator, la alegerile parlamentare din anul 2016, de această dată din partea PNL Mehedinţi, partid din care face parte ca urmare a fuziunii cu PDL, însă a ratat posibilitatea de a-şi păstra mandatul de senator.

Cu un noroc chior, deși a obținut mai puțin de jumătate din numărul voturilor lui Bălu, un tânăr traseist politic, Ionuț Sibinescu de la ALDE, ajuns aici după ce a trecut și prin PDL și prin PSD, la așa-zisa redistribuire, a devenit el senator de Mehedinți. Poate și din acest motiv, din 2016 și până la nominalizarea sa pentru a ocupa postul de secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naționale, Marius Bălu a fost angajat al Consiliului Județean Cluj.

Continue Reading