miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii de clasa a VII-a vor susține simularea după ce va fi definitivată programa

Elevii claselor a VII-a vor susține simularea Evaluării Naționale, după ce va fi finalizată programa și vor fi făcute publice modele de subiecte. Termenul pentru finalizarea programei este 1 februarie.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației, Monica Anisie, la TVR 1.

Monica Anisie a explicat că, în urma numeroaselor solicitări atât din partea elevilor cât și din partea cadrelor didactice cu privire la încărcătura prea mare din perioada simulărilor, s-a decis ca simulările pentru clasele terminale să fie organizate după calendarul stabilit la nivel național iar pentru elevii de clasa a XI-a organizarea să se facă la nivel județean.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Elevii de clasa a VII-a, pentru că au învățat după o programă nouă, urmează să susțină simularea după finalizarea programei.

”Am lăsat a VIII-a și a XII-a pe un calendar clar, urmând la clasa a XI-a,  fiecare inspectorat județean și al municipiului București să-și stabilească atât calendarul, cât și subiectul. Pentru clasa a VII-a însă, pentru că acești elevi au învățat după o programă nouă, nu puteam să-i punem pe același plan cu cei  de clasa a VIII-a de acum, în același proiect de ordin, pentru că trebuie, mai întâi de toate, să fie aprobată programa lor de examen, programa pentru simulare și să propunem pilotarea structurii de subiecte. Va fi un nou ordin care să aprobe toate acestea.  Centrul Național de Evaluare și Examinare lucrează acum la programa pentru examen, termenul este 1 februarie”, a spus ministrul.

”Îi anunț pe elevi, pe părinți, că și aceștia – elevii de clasa a VII-a – vor da această simulare, dar după ce noi vom prezenta programa și vom da un model de subiect. Noutatea va fi că nu vom da doar un model de subiect, ci vom da mai multe, tocmai pentru că trebuie să se pregătească pentru ce va urma”, a mai adăugat ministrul Educației, Monica Anisie, la TVR.

Politica