Conecteaza-te cu noi

Sport

Gorjeanul Sorca, cel mai bun din Mehedinți

Publicat

pe

Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Mehedinți a premiat cei mai buni sportivi care reprezintă județul Mehedinți, în urma rezultatelor obținute în 2019.

Astfel, pe primul loc s-a clasat Florin – Ionuț Sorca, de la secția de kaiac-canoe a CSS Orșova. Sportivul originar din localitatea Tismana, judetul Gorj, a cucerit medalia de argint, la Campionatul European de Junior, de la Racice. Podiumul a fost completat de colegii săi de club Angela Bondariuc si Nicoleta Popa, ambele medaliate tot cu argint la Europenele de juniori de kaiac-canoe. Diferența a făcut-o faptul că Sorca s-a clasat pe locul 4 la Mondiale, în timp ce fetele au fost pe 5, la CM de juniori. Topul a fost completat de Georgiana Manofu (CSS Orșova; kaiac-canoe), Cosmina Podaru (CSS Orșova- canotaj), Iasmina Covaciu (CSM Drobeta Turnu Severin; judo), Larisa Nitu (CSM Drobeta Turnu Severin; lupte), Roxana Capezan (CSM Drobeta Turnu Severin; lupte), Petrișor Morar, Claudiu Neamțu si Iulian Merilă, ultimii 3 componenti ai secției de canotaj de la CSS Orșova. Toti 3 s-au clasat pe locul 4 la Mondialele de Juniori, de la Bascov. Anul trecut, titlul i-a revenit canotoarei Simona Tătaru, de la CSS Orșova, junioară originară din județul Suceava. De precizat că toți sportivii premiați sunt juniori, iar cei de la CSS Orșova provin din afara judetului, majoritatea fiind din Moldova. Doar fetele de la lupte si judo sunt din Mehedinți, fiind născute în Drobeta Turnu Severin.

„Din păcate, nu am putut ajunge la Gala, fiind în pregătire cu lotul național. Mă bucur că am ajuns cel mai bun sportiv al județului Mehedinți. Acum am trecut la Tineter ;i m-am transferat la Steaua București. Sper sper să iau medalie la Europene și la această actegorie de vârstă”, a declarat Sorca. Acesta a explicat și cum a ajuns la Orșova, în urmă cu 5 ani: „În 2014, pe când eram la școală în Tismana, am fost selectat de domnul Popan Constantin și m-am dus la Orșova pentru teste. Nu știam prea multe peste kaiac-canoe. Doar cve îmi mai povestise unchiul meu, care făcuse și el kaiac la Orșova.”

Sporturile nautice au intrat la apă

Per ansamblu, rezultatele sunt printre cele mai modeste din ultimele 3 decenii. În trecut, chiar si ultimul sportiv clasat in topul întocmit de DSTJ Mehedinți avea macar o medalie de bronz la Europene, iar primii clasați erau mereu medaliați cu aur la Europene si chiar la Mondiale. În acest an, declinul s-a resimțit, în principal, la secția de canotaj, care n-a izbutit nici macar o medalie continentală. Secția de kaiac-canoe începe să dea semne de viață, după ce intrase în urma cu 3 ani la „apă”.

Ultima sportiva originara din Mehedinți care s-a clasat pe primul loc la Gala Sportului Mehedintean au fost Elena – Florida Ciută, de la secția de kaiac-canoe a CSS Orșova. Sportiva din comuna Floresti a fost campioană europeană si mondială de juniori, în 2014. Din Drobeta Turnu Severin, atleta Ancuta Bobocel, de la CSM Dr. Tr. Severin, a fost declarată sportiva județului in 2008.

Continue Reading