vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu probleme de lot și financiare, Pandurii trimit un jucător la naționala U18 a României

Chiar dacă trece printr-o perioadă extrem de grea, clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu încă propune tinere talente fotbalului românesc și le pune la dispoziție pentru reprezentativele țării. Jucătorul Pandurilor, Ovidiu Rasoveanu, a primit o convocare la echipa naţională a României, Under 18 ani, în vederea participării cu lotul de juniori la un Turneu Internaţional care va avea loc în Portugalia, iar oficialii formației gorjene au decis să-l alse pe tânăr să participe, chiar dacă situația clubului nu este cea mai fericită.

 

„Clubul Pandurii Târgu Jiu a decis să permită participarea lui Ovidiu Rasoveanu la convocarea pentru acest turneu, cu toate că este un jucător de bază  al echipei iar în această perioadă lotul pregătit de antrenorul Călin Cojocaru are multe indisponibilităţi. Reunirea lotului naţional Under 18 ani este programată în această după-amiază, la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, iar delegaţia României se va deplasa în Portugalia joi 5 decembrie”, se arată în comunicatul Pandurilor.

Ovidiu Rasoveanu are 17 ani, fiind cooptat în lotul echipei Pandurii Târgu Jiu încă din sezonul trecut, la vârsta de 16 ani, el jucând constant în acest sezon la prima echipă. În convocarea transmisă de către directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, pe adresa clubului Pandurii Târgu Jiu, se specifică faptul că lotul va lua parte la un Turneu Internaţional în Portugalia, unde va susţine trei meciuri amicale.

În perioada 3 decembrie – 13 decembrie 2019, lotul naţional Under 18 al României, jucători născuţi în anul 2002, va participa, în Portugalia, la un Turneu Internaţional unde va disputa  trei meciuri amicale împotriva selecţionatelor similare ale Portugaliei, Spaniei şi Turciei. Suntem bucuroşi să vă informăm că jucătorul Ovidiu Rasoveanu a fost convocat la acţiunea menţionată  şi  vă solicităm să  îi permiteţi participarea”, scrie în solicitarea Federației.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Convocarea lui Ovidiu Rasoveanu a venit pe neașteptate, după ce mai mulți jucători chemați inițial la lotul U18 nu au mai intrat în calcule.

„Lotul inițial a suferit unele modificări înainte de reunire: Alexandru Crivac (FC Viitorul),  Octavian Popescu (Universitatea Craiova), Alexi Pitu și Louis Munteanu (ambii FC Viitorul) au fost înlocuiți de Constantin Grameni (FC Viitorul), Mădălin Pascu (AFC Unirea 04 Slobozia), Ion Vasluian (AFC Ripensia Timișoara) respectiv Ovidiu Rasoveanu (CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu)”, se arată pe site-ul frf.ro.

Programul meciurilor:
7 decembrie, ora 18:00 – Portugalia – România
9 decembrie, ora 16:00 – Spania – România
11 decembrie, ora 16:00 – Turcia –România

Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu a scăpat, deocamdată, de faliment!

Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu anunţă că a avut succes la Curtea de Apel Craiova, privind contestarea sentinţei Tribunalului Gorj, de a pronunţa falimentul grupării din Liga a II-a.

„Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu a făcut apel, la Curtea de Apel Craiova, pentru a solicita suspendarea sentinţei Tribunalului Gorj, nr.361/ 27.11.2019, iar cererea a fost astăzi (n.r. – miercuri) admisă. Prin documentele depuse clubul Pandurii Târgu Jiu a cerut suspendarea executării provizorii de drept a sentinţei nr.361/ 27.11.2019, pronunţată de Tribunalul Gorj, prin care au fost admise cererile formulate de administratorul judiciar Consulting Company IPURL şi creditoarea AJFP Gorj, care au solicitat deschiderea procedurii falimentului faţă de Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Decizia Curţii de Apel Craiova este fără cale de atac: <Soluţia pe scurt: Admite cererea. Dispune suspendarea executării sentinţei nr.361 pronunţată la data de 27.11.2019 de judecătorul sindic de la Tribunalul Gorj în dosarul nr.4036/95/2016 până la soluţionarea cererii de suspendare formulată în apel. Fără cale de atac>”, se arată într-un comunicat al clubului gorjean.

La 27 noiembrie, Tribunalul Gorj admisese cererea lichidatorului judiciar al Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Consulting Compny IPURL, de a declara falimentul grupării.

După 20 de etape, Pandurii ocupă locul 19, ultimul, cu opt puncte, în clasamentul Ligii I, la 15 puncte de Csikszereda, de pe lcoul 15, ultimul care asigură menţinearea în Liga a II-a.

Politica