vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victoria cu Ungaria, ultima șansă a României la calificare

Echipa națională de handbal feminin a României este într-o situație extrem de delicată. Tricolorele au pierdut două din patru jocuri disputate la Campionatul Mondial din Japonia, iar ultima șansă la calificarea în fazele următaorea este victoria cu Ungaria. În primele două meciuri, româncele au pierdut cu Spania și au învins Senegal. Au urmat o victorie chinuită împotriva sportivelor din Kazahstan, scor 22-20, dar și o înfrângere la limită în fața Muntenegrului, scor 26-27.

În momentul de față, Spania și Muntenegru sunt calificate, cu câte 8 puncte acumulate, iar România și Ungaria se vor lupta pentru locul 3. Ultimele meciuri din grupă sunt programate pe 6 decembrie.

Selecționerul României, Tomas Ryde, a găsit explicaţia pentru eșecul elevelor sale. În același timp, tehnicianul suedez s-a arătat mulțumit de jocul prestat de handbalistele pe care le pregătește.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Muntenegru are multă experiență jucând împreună, evoluează foarte bine. Cred că acesta a fost principalul motiv pentru care meciul s-a întors în favoarea celor din Muntenegru. Nu avem încă o omogenitate foarte bună acum pentru că avem multe jucătoare noi. Noi am jucat mai bine astăzi decât am făcut-o înainte. Ne descurcăm din ce în ce mai bine. Toate jucătoarele de pe parchet s-au luptat din greu. Ele se cunosc și și-au dorit să lupte așa. Bineînțeles că nu sunt mulțumit de rezultat, dar acesta a fost meciul. Trebuie să îmi recuperez jucătoarele mâine și să ne pregătim pentru disputa cu Ungaria. Sunt mulțumit de ceea ce au făcut jucătoarele mele, dar acesta a fost rezultatul. Felicitări echipei din Muntenegru. Au revenit din nou, felicitări lui Per (n.r. Johansson) și lui Adi Vasile, prietenii mei, a declarat Ryde.

Româncelor le-a mai rămas o șansă la calificare, iar Crina Pintea este bucuroasă pentru faptul că jocul echipei a arătat mult mai bine cu Muntenegru, chiar dacă rezultatul nu a fost unul pozitiv.

Vreau să îmi felicit colegele și să spun că am arătat altfel decât zilele trecute. A fost un meci foarte dificil. Așa este în sport, unii câștigă și alții pierd. Am simțit că toate colegele au luptat până la ultima picătură de energie. Fiecare dintre noi a văzut că poate mult mai mult decât s-a întâmplat în zilele trecute.

Îmi doresc din toată inima să rămânem la fel, cu atitudine. Trebuie să luăm toate lucrurile pozitive din meciul acesta și să câștigăm următorul joc cu Ungaria”, a declarat Pintea după meci, citată de Gazeta Sporturilor. 

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, este de părere că, în meciul dintre România și Muntenegru, experiența a fost cea care a făcut diferența, nu deciziile de ordin tactic luate de selecționer.

Este prea aproape de meci ca să facem o analiză. Noi toți suntem triști, legat de acest rezultat pe care eu, personal, nu-l voi reproșa echipei. Consider că diferența asta de un gol a fost făcută de plusul de experiență al echipei Muntenegrului. Fetele au făcut un meci bun, un meci disciplinat tactic. S-au bătut, au fost vreo patru minute în care am pierdut mingi fără să aruncăm la poartă. Asta a făcut diferența. Este o finală pentru noi, este șansa noastră, știm că fetele se vor bate. Eu aș avea un pic mai mult respect față de ultimul antrenor care a adus o medalie pentru România. Ar trebui să respectăm oamenii care fac ceva. Sunt mulți care nu fac nimic și comentează”, a spus Dedu, la Digi Sport Matinal.

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep în 8 decembrie, urmate de semifinale, în 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, în 15 decembrie.

Rezultatele României la Campionatul Mondial din Japonia:

RomâniaSpania 16-31

România – Senegal 29-24

RomâniaKazahstan 22-20

RomâniaMuntenegru 26-27

Politica