Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Produsele agricole, mai scumpe în 2020

Publicat

pe

Produsele agricole ale fermierilor doljeni s-ar putea vinde cu mai mulţi bani în 2020. Consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens.

Este vorba despre stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole pentru anul 2020, în vederea determinării veniturilor obţinute din arendarea terenurilor.

Astfel, potrivit hotărârii aprobate în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Dolj, preţurile medii ale produselor agricole propuse pentru 2020, înregistrează creşteri cuprinse între 7% şi 70%.

Pentru un kilogram de grâu, preţul propus este 0,68 lei, cu 19,12% mai mult decât în acest an, iar cel pentru porumb, de 0,60 lei, cu 33,34% mai mult decât în 2019.

De exemplu, la cartof preţul ar urma să crească de la 0,8 la 2,2 lei pe kilogram, o majorare a preţului de peste 60%, care ar urma să se înregistreze şi la ceapă.

Veniturile din arendă se stabilesc, conform legii, pe baza preşurilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotărâri ale Consiliilor Judeţene. Acelaşi principiu se aplică şi în cazul pajiștilor.

Continue Reading