joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mircia Gutău se consultă cu râmnicenii despre cele mai importante probleme din municipiu

Primarul Mircia Gutău îi invită pe toţi la o dezbatere publică. Întâlnirea va avea loc miercuri, 11 decembrie, de la ora 17.00, la Cinematograful ”Geo Saizescu”, iar scopul principal al acesteia va fi stabilirea viitoarei destinaţii a clădirii nefinalizate de la Ştrandul Ostroveni, realizată în cadrul proiectului ”Reabilitare şi modernizare baza de agrement Ostroveni”.

Proiectul cu o valoare totală de aproape 32 milioane lei a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 şi aprobat pentru o finanţare nerambursabilă de 15,5 milioane lei la începutul anului 2014. Principalele lucrări propuse erau construirea unei clădiri monobloc peste bazinul nr. 1 (cu toate spaţiile necesare desfăşurării unei funcţiuni de agrement), compartimentarea bazinului existent în trei bazine, dotarea clădirii cu echipamente tehnice moderne şi reabilitarea spaţiilor exterioare din incinta Ştrandului Ostroveni. Termenul de finalizare a contractului a fost stabilit la 31.12.2018.

Alternativele supuse consultării publice de miercuri sunt continuarea investiţiei în coordonatele stabilite iniţial – ceea ce ar presupune un efort financiar de peste 5 milioane de euro din bugetul local – sau încheierea, cu costuri minime, a lucrărilor la clădirea monobloc şi schimbarea destinaţiei acesteia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Decizia luată în urma acestei dezbateri publice va fi tradusă într-o hotărâre a Consiliului Local care să stabilească viitorul acestei investiţii.

Politica