joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Viceprimarul din Voloiac, declarat incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a viceprimarului Enescu Cristea al comunei Voloiac din județul Mehedinți. 

ANI precizează într-un comunicat de presă că în perioada 19 septembrie 2016 – 08 mai 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Voloiac, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, în vigoare până la data de 10 iunie 2017. Contactat telefonic primarul din Voloiac, Alexandru Ovreiu ne-a declarat că în opinia sa viceprimarul Enescu Cristea este curat ca lacrima în această poveste și că legea ANI are multe aberații. Una ar fi aceea că un primar are avea voie să facă parte din CA al școlilor însă viceprimarul nu are acest drept susține edilul-șef Alexandru Ovreiu.

,,Am aflat si noi de această situație și vă pot spune că este o aberație. Mă refer nu numai la viceprimarul nostru ci la toți viceprimarii din țară. Și o să vă spun și de ce cred asta. Viceprimarul nostru domnul Enescu Cristea a fost din partea Consiliului Local Voloiac în Consiliul de Administrație al Școlii Voloiac. Nu a luat nici bani și nici alte avantaje de aici. Din contră a muncit și i-a ajutat cum era normal și firesc . Eu cred că legea asta ANI e foarte strâmbă . Mai ales că cică primarul are voie să facă parte din CA al școlii dar viceprimarul nu. Am vorbit recent cu primarul de la Vânju Mare , cu domnul Rugină și-mi spunea și dumnealui că la nivel național sunt multe astfel de situații aberante. Dar asta este situația. Am discutat cu viceprimarul meu de la Voloiac , se va judeca în instanță și va dovedi că nu greșit cu nimic” ne-a declarat primarul din Voloiac, Alexandru Ovreiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica