marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patricia Vizitiu, convocată sub tricolor pentru Campionatul Mondial

Handbalista Craiovei, Patricia Vizitiu, a fost convocată în regim de urgență la echipa națională, pentru a se alătura lotului care a plecat la Campionatul Mondial din Japonia. Decizia a venit ca urmare a evenimentului neplăcut în care au fost implicate handbalsitele Coronei Brașov. Cristina Laslo și Bianca Bazaliu sunt parte a scandalului „terapie cu laser intravenos”. Sportivele sunt în pericol să fie depistate pozitiv la testul antidoping. Alături de Vizitiu, pentru a le înlocui pe cele două jucătoare, s-a alăturat lotului și Anca Polocoșer.

Cristina Neagu a avut un mesaj pentru colegede de la corona Brașov, ce nu au putut să mai participe la Campionatul Mondial.

Astăzi plecăm în Japonia, iar peste 10 zile debutăm la Campionatul Mondial împotriva Spaniei. Suntem alături de fetele care au rămas acasă și sperăm ca această situație să se rezolve cât mai repede. Știm că ne vor transmite toată energia lor. Hai România!”, a fost mesajul Cristinei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oficialii Federației nu au vrut să riște nimic: „Aici nu este vorba de a glumi sau a căuta soluții. Oamenii sunt necruțători și nu putem să riscăm imaginea României în așa ceva. Eu întrevăd mari probleme și dinspre federația europeană. Dacă se adeverește, vor fi decizii greu de suportat, nu ale federației, ci ale WADA! Agenția Națională Antidoping va trebui să pună în practică lucrurile și să ia măsurile care se cuvin. Am avut o discuție cu fetele, în momentul de față nu pot să spun mai multe”, a declarat Alexandru Dedu.

Antrenorul chipei naționale a României, Tomas Ryde, este dezamăgit de evenimentul neplăcut ce nu-i permite să meargă în Japonia cu jucătoarele pe care dorea. Tehnicianul spune că este foarte greu ca tricolorele să se lupte pentru o medalie, dar va încerca să-și mobilizeze elevele în așa fel încât să se claseze în primele trei locuri din grupe, pentru a ajunge în faza principală.

Trebuie să reconstruiesc echipa, trebuie să am câteva discuţii cu fetele, dar luni dimineaţă mă întrebam dacă aceasta este echipa cu care să ne luptăm la medalii. Mă cunoaşteţi, sunt reţinut în aşteptări, lucrez din greu la antrenamente, dar acum când faci aceste schimbări… Nu sunt doar patru jucătoare, sunt jucătoare importante, din prima linie, cu un rol important în echipă. Vom încerca să ne clasăm pe primele trei locuri din grupe pentru a ajunge în faza principală, dar va fi foarte greu. (Trebuie să schimbaţi tactica?) Mai mult sau mai puţin. să jucăm mai mult în 7 contra 6 poate fi o soluţiie bună, Avem pivoţi foarte buni, Cristina este o jucătoare care poate ajuta foarte mult. Vom evita să o folosim pe Cristina în apărare. Va semăna cu un joc de şah„, a declarat Tomas Ryde, pe aeroportul Otopeni.

Portari: Diana Ciucă (Vâlcea), Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (Vâlcea)

Extreme stânga: Cristina Florica (Vâlcea), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)

Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu (ambele CSM București), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare)

Centri: Eliza Buceschi (Corona), Laura Pristaviță (Gloria Bistrița), Mădălina Zamfirescu (Vâlcea)

Interi dreapta: Daria Bucur (Corona), Patricia Vizitiu (SCM Craiova).

Extreme dreapta: Aneta Udrișitioiu (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)

Pivoți: Raluca Băcăoanu (Vâlcea), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București)

Politica