Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Centura Slatinei, în construcţie

Publicat

pe

Construcţia variantei de ocolire a Slatinei, care cuprinde străzile Pitești, Oituz și Bulevardul Constantin Brîncoveanu, a început, după cum a anunţat primarul Emil Moţ.

Valoarea contractului este de 35.650.464 lei, iar constructorul are la dispoziţie 15 luni pentru execuţia lucrărilor.
“Practic, se va lucra intens, la foc automat pentru a termina proiectul chiar în cursul anului 2020.

Vă rog să ne scuzați pentru disconfortul creat însă merită un mic sacrificiu de câteva luni pentru ca Slatina să devină Capitala Economică a Olteniei.
Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă asigur de toată considerația noastră”, a spus edilul.

Varianta Oituz este strada din Slatina pe care se desfăşoară cea mai mare parte a traficului greu care trece prin municipiu, în lipsa unei centuri ocolitoare. Din această cauză, artera de circulaţie se află într-o stare foarte proastă, prezentând denivelări şi chiar se află în riscul de a se surpa, fiind situată pe o colină.

Municipalitatea a luat decizia să aloce bani de la bugetul local pentru această investiţie după ce eforturile pentru obţinerea unei finanţări guvernamentale au eşuat. Primarul şi-a exprimat în mai multe rânduri speranţa că finanţarea pentru acest proiect va veni de la Ministerul Dezvoltării, din banii rămaşi necheltuiţi în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.

Continue Reading