Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vâlcea. Inspectorul RAR rămâne în arest preventiv

Publicat

pe

Inspectorul din cadrul Registrului Auto Român (RAR) Vâlcea, Bercu Cornel, rămâne în arest, alături de alți 9 inspectori de la RAR Sibiu. Așa a decis Tribunalul Sibiu, vâlceanul fiind inculpat în dosarul în care DGA Sibiu a descins la noi în județ pentru o serie de percheziții, potrivit gazetavalceana.ro

Cei 10 acuzați sunt în arest de la începutul lunii octombrie 2019, iar acum procurorii au cerut prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile. Pe de altă parte, inculpații au cerut înlocuirea acestei măsuri cu una mai ușoară – arest la domiciliu sau control judiciar.

Potrivit sursei, judecătorii au acceptat cererea procurorilor, așa că cei zece vor mai rămâne în arestul IPJ Sibiu până cel puțin în data de 10 decembrie 2019.

Dosarul în care inspectorul RAR Vâlcea, Cornel Bercu, este acuzat de fapte de corupție este unul destul de stufos. În el se regăsesc zeci de interceptari telefonice și filaje, descoperirile unor investigatori sub acoperire, denunțuri și declarații de martori. În cauză sunt probe cheie care-i “înfundă” pe cei 10 suspecți (9 de la RAR Sibiu și 1 de la RAR Vâlcea) din dosarul mitei pentru verificarea tehnică a autovehiculelor.
Printre acuzațiile ce li se aduc funcționarilor de la RAR se numără faptul că cereau și primeau mită pentru activități de identificare, omologare și verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării. Pentru a nu crea suspiciuni și a se feri de anchetatori și a-și ascunde urmele, funcționarii foloseau complici și coduri.

Judecătorii Tribunalului Sibiu au scos în evidență gravitatea faptelor comise de angajații RAR Sibiu și Vâlcea. Și anume că ei treceau cu vederea, în urma șpăgii primite, grave probleme tehnice ale autovehiculelor și puneau astfel în pericol zeci de vieți pe drumurile publice.

Continue Reading