joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Băluță: „Ce cuplu aș face cu Mitriță la națională!”

Fostul căpitan al CSU traversează o formă excelentă la Liberec, dar e ignorat de staff-ul României.

Băluță și-a regăsit pofta de fotbal după împrumutul de la Slavia Praga la Liberec. A redevenit mașina de goluri și pase decisive din sezonul 2017-2018, anul în care a ieșit golgheter cu CSU Craiova. Jucătorul nu a fost băgat în seamă de staff-ul naționalei și s-a revoltat într-un interviu acordat Prosport: „Am jucat cu Mitriță, s-a jucat frumos. Mă înțelegeam bine cu el pe teren și cred că l-am ajutat mult. Și prin evoluțiile mele, dar l-am și ambiționat. Și el m-a ambiționat pe mine. Ne completam foarte bine și cred că și la națională am fi putut fi la fel. Uite, acum sunt convocați Budescu și Alibec, eu de ce n-aș putea face un cuplu cu Mitriță? Nu înțeleg! Am fi mult mai eficienți”.
La fel ca în cazurile lui Ivan, Vătăjelu și Acka, Băluță a fost dorit înapoi de clubul oltean: „Am vorbit până să se termine campionatul astă vară la Craiova. A mai fost vorba anul trecut în iarnă să mă dea împrumut undeva. Deci ei au vrut de atunci să mă dea la Liberec, au zis că nu m-am adaptat la liga asta”.
Băluță a povestit și momentele grele prin care a trecut în Bănie, în mandatul lui Cârțu și Săndoi: „La Craiova a fost foarte greu la început. Eram criticat, înjurat. Dacă vezi ce mesaje primeam în primul an… Dar nea Gigi Mulțescu m-a salvat. M-a ajutat cel mai mult. Pentru că antrenorii care fuseseră acolo, oltenii mei, m-au judecat, m-au criticat tot timpul și nu mi-au dat încredere. Nu mă băgau, au vrut să mă dea și împrumut. Pe mine m-au ambiționat toate lucrurile astea cu nea Emil Săndoi și cu Cârțu. Știam că o să le dau peste nas la un moment dat, știam că va veni momentul ăla. Trebuia să am răbdare, să progresez, să joc”.

Politica