joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, joi seară, întrebată cum va colabora cu guvernul PNL dacă va deveni preşedinte, că actualul guvern ”nu va rezista”, liderul PSD anunţând că va depune moţiune de cenzură în luna februarie. Viorica Dăncilă susţine, de asemenea, că va contesta modalitatea prin care s-a organizat votul prin corespondenţă, potrivit News.ro

”Preşedintele României trebuie să discute pe obiective importante pentru ţară cu un guvern indiferent de culoarea politică. Eu cred că un guvern cum este guvernul actual, care nu are majoritate, va fi un guvern care nu va rezista. Eu ştiu că Partidul Social Democrat va depune moţiune de cenzură în februarie, cât mai curând posibil, că un guvern nu trebuie dat jos de preşedintele României trebuie dat jos de către majoritatea din Parlamentul României şi eu cred că ceilalţi vor face majoritate pentru că nu vor susţine un guvern care va duce la dezastru România”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seară, la Antena 3.

Totodată, preşedintele PSD a anunţat totodată că va contesta modul în care s-a organizat votul prin corespondenţă, scrie relitatea.net

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Eu am considerat că dreptul la vot este al fiecăruia dintre noi, dar am văzut lucruri care mă îngrijorează. Aceste plicuri care s-au primit pentru turul doi în care sunt toţi candidaţii. Fără să ştii cine intră în turul doi, mi se pare un lucru total incorect şi vom contesta acest lucru. Eu cred că trebuie să dea dovadă de foarte multă transparenţă, pentru că fiecare trebuie să aibă certitudinea în România că votul lui contează, că votulm lui este respectat. Cred că acest lucru nu este acum prea bine reglementat pentru că de multe ori oamenii cred că chiar dacă votează rezultatul poate fi deformat şi nu trebuie să se întâmple acest lucru”, a spus fostul prim-ministru.

Dăncilă susţine că aceasta este o temere justificată ”având în vedere că au existat unele suspiciuni chiar la alegerile europarlamentare”.

Dăncilă anunţă că are încredere în alegeri, dar că este nevoie de transparenţă în ceea ce priveşte modul în care sunt organizate alegerile, menţionând că PSD va face numărătoare paralelă pentru acest scrutin.

Politica