vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scandal în spital: Vrem vouchere

Aproximativ 30 de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova au protestat astăzi pentru că nu primesc vouchere de vacanţă. În timpul protestului, angajaţii au ridicat şi alte probleme: lipsa căldurii în spital, aprovizionare deficitară cu medicamente şi materiale sanitare şi personal insuficient.

Protestul a început pe treptele unităţii medicale şi a continuat la uşa managerului spitalului, unde, angajaţii de la pază, au fost chemaţi să calmeze spiritele.

Protestatarii au scandat: „vrem vouchere”, referindu-se la cele de vacanţă, pe care, de curând, au aflat că nu le vor primi. Conducerea spitalului spune însă că aceste vouchere se acordă numai facă sunt bani, iar acum lipsesc. A fost prevăzut buget pentru acestea, dar banii au fost cheltuiţi pentru repararea computerulor tomograf, care se defectaseră, şi pentru decontarea investigaţiilor, care au fost făcute de o clinică privată, în perioada în care nu au mers cele din spital.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În timpul protestului, salariaţii au ridicat şi alte probleme, mult mai serioase.

Aprovzionrea cu medicamente şi materiale sanitare este deficitară. Acum în spital nu este căldură”, a spus liderul sindical Ion Cotojman.

Purtătorul de cuvânt al SCJU Craiova, Cristiana Geormăneanu a precizat că în cel mult două săptămâni spitalul va avea căldură. Până acum agent termic nu a fost furnizat deoarece au fost schimbate „schimbătoare de căldură care trebuiau reparate de acum 10 ani”.

Aceasta a mai menţionat că pacienţii care sunt trimişi să îşi cumpere singuri medicamente sau materiale sanitare, trebuie să ceară medicilor reţete cu semnătură şi parafă, iar cu aceastea şi cu bonul de la farmacie să meargă la conducerea spitalului pentru a-şi primi banii.

Politica