Mehedinți: Supraveghere video ultramodernă într-un cartier din Severin

Mehedinți: Supraveghere video ultramodernă într-un cartier din Severin

La Drobeta Turnu Severin, în cartierul Schela Nouă se montează 22 de camere de supraveghere foarte performante, cu rezoluție mare, care au rolul de a spori siguranța în zonă. Informația a fost dată de către viceprimarul municipiului, Daniel Cîrjan.
„Au început lucrările pentru amplasarea unui sistem de supraveghere video în Schela Cladovei, la Școala generală nr. 5, Grădinița de pe Calea Timișoarei și zona blocuri de la Șantierul Naval. Astfel, se amplasează în tot cartierul un număr de 22 de camere de supraveghere foarte performante, cu rezoluție mare, care au rolul de a spori siguranța în zonă. Ne-am concentrat eforturile pe unitățile de învățământ, și anume în zona Școlii generale nr. 5 din Schela de Sus deoarece sunt 195 de copii care învață aici și care trebuie să se simtă în siguranță la școală, precum și în zona Grădiniței de pe Calea Timișoarei unde învață 75 de preșcolari”, a anunțat viceprimarul Daniel Cîrjan.
Și zona blocurilor de la Șantierul Naval a fost avută în vedere atunci când s-a demarat proiectul deoarece aici trăiesc peste 2.000 de persoane.
„Am mai spus-o și o repet, locuitorii din Schela Cladovei au dreptul la siguranță la fel ca orice severinean plătitor de taxe și impozite”, a mai precizat viceprimarul Daniel Cîrjan.