sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii, back in business la Naționale!

Cine nu are olteni să-și cumpere, era o zicală acoperită de realitate în anii 90, ce revine acum în actualitate.

Craioveanul Alexandru Mitriță a fost one man show pentru naționala lui Cosmin Contra în meciurile cu Feroe și Norvegia. Piticul Atomic a schimbat la față partitura tricolorilor în Feroe, intrat la 0-0, a contribuit decisiv la victoria categorică, cu 3-0: gol și pasă de gol. Forma excelentă pe care o traversează s-a văzut și în meciul cu Norvegia. Mitriță a făcut cap-coadă golul României în remiza 1-1 de pe Arena Națională. Piticul Atomic a recuperat aproape de cercul de la centrul terenului, a croșetat prin apărarea scandinavilor și a șutat cu pământul, imparabil pentru Jarstein. În plus, a fost la originea penalty-ului scos de Bancu, prin pasa filtrantă, pe culoar, pe care a oferit-o. A fost singurul tricolor care a creat panică în defensiva nordicilor. De departe MVP-ul României în jocul de marți.
După meci, Mitriță a spus: „Am făcut un meci bun până în minutul 90, păcat că nu am reușit să ținem de rezultat. A fost o fericire imensă pentru noi. Mi-au dat lacrimile când am văzut ce a fost pe stadion. Sper să nu cedăm și să luptăm până la capăt. Mai avem două meciuri, ăsta este fotbalul, 90 de minute te bucuri, nu avem ce să facem, mergem mai departe. Pentru mine a fost ceva de nedescris pe stadion. Le-am dat tricoul, mai multe nu am avut că le dădeam pe toate. Când te gândești acum, pare imposibil, dar trebuie să luptăm până la capăt. Trebuie să visăm în continuare, să nu cedăm, să ne jucăm șansa atâta timp cât mai avem”. Dreptul de a visa, cerut de Piticul Atomic, ni l-a cam luat Cosmin Contra, care ni l-a interzis de la Națională vreme de 7 luni, unul dintre motivele pentru care șansele de calificare sunt drastic diminuate.
Nicușor Bancu a devenit punct fix pe flancul stâng al defensivei tricolore. Cu Norvegia a făcut un meci excelent, blocând în repetate rânduri asalturile lui Odegaard, vedeta scandinavilor. În plus, a obținut penalty-ul din care România putea trece în avantaj mai repede. S-a opus însă Pușcaș, care a tras telefonat.
După cele două jocuri ale naționalei de tineret s-a evidențiat Valentin Mihăilă. La fel ca Mitriță, a schimbat radical cursul jocului cu Ucraina U21. Introdus pentru ultimele 20 de minute, a dinamizat ofensiva și de la 0-0 s-a făcut 3-0. Cu Irlanda U21 a fost, în mod firesc, titularizat și a reușit primul său gol în tricoul naționalei de tineret.
E greu o dată cu globalismul care marchează de ceva vreme și fenomenul fotbalistic autohton să ne întoarcem la perioada romantică a Craiovei Maxima, când naționala României era formată pe scheletul alb-albaștrilor. Însă, treptat, jucătorii craioveni, foști și actuali, devin oameni de bază ai reprezentativelor tricolore.

 

Politica