vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tăriceanu o aşteaptă pe Dăncilă cu restructurarea în plen: ”Doamna Dăncilă îşi ia bagajele, gentuţa şi pleacă”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că remanierea nu se votează în Parlament, iar restructurarea, potrivit Constituţiei preşedintele ţării numeşte în baza votului de încredere acordat de Legislativ. Dacă Viorica Dăncilă nu îl primeşte îşi ia gentuţa şi pleacă, scrie Mediafax.

„Asta voiam să vă spun că nu ştiţi dacă e remaniere sau restructurare, deci remanierile nu se votează în Parlament, iar restructurarea intră sub incidenţa articolului 85 din Constituţie care spune foarte clar şi anume că preşedintele numeşte pe baza votului de încredere dat în prealabil de Parlament. Deci vot de încredere în Parlament înseamnă 233 de voturi pe care doamna Dăncilă trebuie să le ia sau nu le ia şi atunci îşi ia bagajele, gentuţa şi pleacă”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că va merge în Parlament săptămâna viitoare pentru votul de încredere. Liderul PSD a afirmat că nu a decis dacă votul va fi pentru restructurarea Guvernului sau pentru o simplă remaniere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şeful Executivului a mai spus că, în cazul în care se va merge pe varianta restructurării vor rămâne doar 19 ministere plus premierul, cu zece portofolii mai puţine decât actuala structură.

Politica