sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consilierii județeni cer camere video în stațiile de autobuz din Dolj

În nici o stație de autobuz din județul Dolj nu sunt camere video de supraveghere. Problema a fost ridicată, miercuri, în ședința de Consiliu Județean, de consilierii de la PNL, în urma cazului de la Caracal, unde două fete au dispărut după ce au fost luate la ocazie și se crede că au fost ucise.
”Aș vrea să ne spuneți dacă sâmbăta și duminica pe traseele principale din județ circulă aceste mijloace de transport și dacă în stațiile de plecare sunt camere de luat vederi”, a spus Laurențiu Ivanovici, consilier județean din partea PNL.

Nicolae Ciucu, coordonatorul Agenției Județene de Transport, a explicat: „Sâmbăta și duminica traseele se efectuează conform programului de transport, adică acolo unde au fost prevăzute curse sâmbata și duminica ele se efectuează. Camere de luat vederi nu sunt în stații la această oră. Ar însemna o investiție pe care nu ar trebui s-o facem noi, ar trebui să o facă autoritățile administrației publice locale”.

Laurențiu Ivanovici a cerut amplasarea unor sisteme de supraveghere video în județ.
„Legat de tragedia care s-a întâmplat zilele astea, cred că ar fi necesare niște camere de luat vederi, de monitorizare în stații, la ieșirile din oraș, pentru că uitați ce se întâmplă. Nu știu dacă este răspunderea noastră, dacă noi putem face asta. Dar pentru siguranța cetățenilor, a celor care utilizează aceste servicii de transport cred că ar fi de ajutor”, a afirmat Ivanovici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, a declarat: ”Este o problemă serioasă și tratăm serios. Putem amplasa sisteme de supraveghere oriunde suntem proprietari. Vom transmite primarilor să se ocupe de acest lucru (…)Este așa foarte împovărătoare această perioadă și fiecare dintre noi cred că după ce am urmărit în fiecare zi ce s-a întâmplat suntem în continuare consternați și ne dorim să fie lucrurile mai bine rezolvate. (…) E vina noastră, a tuturor. Este fotografia nemișcată a României la zi. Să sperăm că ne mai schimbăm”.
Consilierul PNL Marian Irinei a ridicat problema lipsei programului de transport afișat și a cerut măsuri în acest sens. S-a stabilit că se vor face verificări.

Politica