miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dăncilă a cerut, la Severin, demiterea preşedintelui CNAS

Premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, demisia preşedintelui CNAS, Răzvan Teohari Vulcănescu, şi purtătorului de cuvânt al instituţiei, Daniel Osmanovici. Aceasta după ce Osmanovici a declarat că „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”.
„Se fac eforturi pentru remedierea acestor defecţiuni dar dacă aţi adus în discuţie, am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. De aceea solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt şi al directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public, un om care deţine o anumită funcţie să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, prezentă, joi, în Drobeta Turnu Severin.
Aceasta a spus că a discutat cu ministrul Sănătăţii şi despre problema sistemului informatic al cardurilor de sănătate, care dă erori de mai multă vreme: „Am discutat cu doamna ministru al Sănătăţii despre acest lucru chiar înainte de a intra în sală. Vom vedea care sunt cauzele şi vom căuta ca acest lucru să nu se mai repete”.
Miercuri, informează Mediafax, purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a declarat despre oamenii care vor muri în timpul blocajului sistemului informatic al cardurilor de sănătate: „Cred că puteţi fi de acord cu mine că nu există pe lumea asta niciun sistem perfect. Mă refer în lume la orice sistem (…) Nu aş vrea să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic, dar nu e o chestiune pe care să o pun că acum, dacă a picat sistemul, se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ fix în România”.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri seară, referitor la blocajul de peste două săptămâni al sistemului informatic al cardurilor de sănătate, că preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) i-a transmis că săptămâna viitoare lucrurile vor intra în normal, mai arată sursa citată.

Politica