joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

1.600 de militari, afectați de taxa de solidaritate propusă de Teodorovici

Introducerea taxei de solidaritate pentru pensiile care depăşesc 10.000 de lei va afecta aproximativ 1.600 de militari, însă, în aceste cazuri nu este vorba de pensii speciale, ci de pensii militare de stat, a precizat Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş.

„Dorinţa mea este să nu fie afectaţi deloc. La discuţiile preliminare pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, se doreşte o astfel de taxă pentru toate pensile care vor depăşi un anumit plafon. Exemplul de 10.000 de lei a fost dat de domnul ministru, dar nu este stabilit acest plafon. Ce pot să vă comunic este că la plafonul de 10.000 de lei, dintre militari vor fi afectaţi aproximativ 1600 de militari, aproximativ 2% din pensionarii militari. Eu voi lupta să nu fie afectaţi, pentru că nu discutăm de pensii speciale, se face o greşeală în zona de comunicare, ci vorbim de pensii militare de stat, nu sunt deloc pensii speciale”, a spus Leş.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, luni, că în şedinţa Comitetului Executiv Naţional PSD, s-a convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celor care depăşesc această sumă urmând a le fi aplicată o „taxă de solidaritate”, scrie Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica