Conecteaza-te cu noi

Breaking News

Substanţe dopante, în vama Calafat

Publicat

pe

substanţe dopante, în vama Calafat

Un bulgar a fost prins cu substanţe dopante, în vama Calafat. Este vorba despre 4500 de comprimate şi peste 2.500 fiole are conțin substanțe dopante cu grad de mare risc, în valoare de peste 100.000 lei.

Bulgarul urma să ajungă în Ungaria.

În data de 07.07.2019, în jurul orei 13.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui microbuz marca Iveco, cetăţeanul bulgar T.R., în vârstă de 40 de ani. Acesta transporta diverse produse din Bulgaria, cu destinaţia Ungaria.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al microbuzului, au fost descoperite două cutii ce conțineau 4.500 de comprimate și 2.625 fiole, ce aveau ca substanţe active testosteron, trenbolon, somatropină şi clenbutenol, acestea aflându-se pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc”, arată Poliţia de Frontieră.

Şoferul prins cu substanţe dopante, în vama Calafat a declarat că este angajatul unei firme de curierat din Bulgaria şi nu avea cunoștință despre conținutul coletelor.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală, care a reţinut întreaga cantitate de produse farmaceutice, în valoare de 108.250 lei, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, conform art. 17, alin 2 din Legea 104/2008”, mai arată Poliţia de Frontieră.