vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Paturi noi la SCJU Craiova. Nu de la stat

Dacă autorităţile nu găsesc soluţii pentru a îmbunătăţi condiţiile din spitale, o fac firmele private, ori organizaţiile non-profit.

Peste 200 de paturi noi au fost cumpărate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova, pentru a le înlocui pe cele vechi de 49 de ani.

Este vorba de o investiţie de 100.000 de dolari, susținută de Ford Motor Company Fund – latura filantropică a companiei, cu sprijinul GlobalGiving și al Asociației non-profit Rotary Craiova Probitas.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii fundaţiei companiei americane informează că procesul de dotare s-a desfășurat în perioada ianuarie-mai a acestui an, iar paturile au fost montate în departamentele de Urgență, Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică și Reparatorie, Pediatrie, Medicină Internă, Medicina Muncii, Gastroenterologie, Oncologie.

Această investiție este o dovadă a angajamentului Ford de a îmbunătăți viața comunității din Craiova și din întreaga regiune Oltenia. Sănătatea este unul dintre cei mai importanți piloni ai activității Ford Fund. Există încă multe lucruri de făcut și sper că investiția noastră va inspira și alți membri ai comunității de afaceri să contribuie financiar la bunul mers al comunității în care ne desfășurăm cu toții activitatea”, a declarat Ian Pearson, președintele Ford România și directorul fabricii Ford Craiova.

Şi în anii anteriori au fost achiziţionate alte 50 de paturi, un gastroscop, echipament medical de importanță vitală pentru a trata urgențele cu hemoragii digestive. Înaintea acestei investiții, spitalul folosea echipamente din dotarea Departamentului de Cercetare al Universității de Medicină, menţionează reprezentanţii fundaţiei.

În plus, s-a contribuit la dotarea Triajului și a Unitatății de Primiri Urgențe cu tărgi, mobilier medical și paturi.

Pentru noi, parteneriatul cu Ford Mortor Company Fund reprezintă temelia unui viitor mai bun pentru comunitatea din toată Oltenia, iar proiectele pe care le-am implementat sunt dovada a ceea ce putem realiza împreună. Investiția de la Spitalul Județean de Urgență Craiova reușește să răspundă unei nevoi, exprimată în decursul anilor, atât de pacienți, cât și de medici: aceea de a alinia condițiile din spitalele de stat din România, celor din Occident. Alături de echipamentul medical donat până acum spitalului de către Ford Fund, aceste acțiuni recente sunt menite să ajute mii de pacienți. Suntem onorați că am realizat proiecte de o asemenea amploare și sperăm că vom răspunde pe viitor, împreună, și altor nevoi ale comunității în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat dr. Adrian Camen, coordonatorul investiției din partea Asociației Rotary Craiova Probitas.

Luna trecută, în urma unei alte finanțări realizate de Ford Fund, voluntari din cadrul fabricii Ford Craiova au lucrat la reamenajarea și semnalizarea corespunzătoare a heliportului ce deservește spitalului, contribuind astfel la un transport medical sigur pentru pacienții cu nevoi critice, mai arată reprezentanţii fundaţiei, menţionând că în ultimii ani, Ford Fund a investit în Spitalul Județean de Urgență Craiova peste 160.000 de dolari pentru modernizarea și echiparea mai multor secții ale spitalului.

Investiția realizată cu sprijinul Asociației Rotary Craiova Probitas și finanțată de Ford Motor Company Fund, prin intermediul partenerului său international Global Giving, a avut scopul de a îmbunătăți calitatea condițiilor de spitalizare a pacienților Spitalului Județean de Urgență Craiova reprezintă un reper important în activitatea unității noastre medicale. Aceasta vine în sprijinul eforturilor pe care spitalul le depune pentru a oferi servicii medicale de calitate și are un impact extraordinar atât pentru pacienți, care se bucură de un confort sporit, important în perioada de recuperare cât și pentru personalul medical care își desfășoară activitatea în condiții mult mai bune”, a declarat dr. Georgescu Eugen, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Politica