vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ioan-Aurel Pop dezminte zvonurile privind o eventuală candidatură la preşedinţia României

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, dezminte zvonurile privind o eventuală candidatură la preşedinţia României, subliniind că nu a candidat şi nu va candida la vreo funcţie de conducere politică în statul român, potrivit Agerpres.

„În ultima vreme se vehiculează posibilitatea candidaturii mele pentru o funcţie politică importantă în stat, fapt care îi bucură pe unii şi îi întristează pe alţii. Zvonul acesta a determinat anumite reacţii adverse, neprincipiale, mincinoase şi chiar dăunătoare în raport cu mine şi cu instituţiile în a căror activitate sunt implicat. În speţă, este vorba despre Academia Română şi Universitatea ‘Babeş-Bolyai’. În consecinţă, deşi nu mă simt deloc obligat să-mi motivez conduita cetăţenească, doresc să anunţ public că nu am candidat şi nu voi candida la vreo funcţie de conducere politică în statul român”, a scris Pop pe Facebook.

Preşedintele Academiei precizează că nu a acceptat niciodată o asemenea funcţie, deoarece principiul său fundamental în viaţă este „activitatea profesională serioasă, pusă în serviciul specialităţii” pentru care s-a pregătit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El îşi exprimă speranţa ca după încheierea mandatului de rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca să se poată concentra, alături de colegii săi, în buna funcţionare a Academiei Române.

Politica