vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Opoziţia depune moţiune împotriva lui Meleșcanu

Opoziţia va depune, săptămâna aceasta la Senat, o moţiune simplă la adresa ministrului de Externe Teodor Meleşcanu pentru situaţia votului din diaspora la europarlamentare, unde mulţi români nu au reuşit să voteze, a anunţat senatorul USR Radu Mihail.

Potrivit Mediafax, moţiunea simplă ar urma să fie înregistrată, luni, la conducerea Senatului.

Demersul Opoziţiei vine şi după ce preşedintele Klaus Iohannis a cerut demiterea ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, pentru modul în care au fost organizate alegerile pentru Parlamentul European în diaspora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În replică, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că nu va lua o decizie cu privire la responsabilii desfăşurării votului defectuos în diaspora şi în unele zone din ţară până când nu are realizată o analiză temeinică.

La rândul său, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a spus că „pur şi simplu vinovat de votul în străinătate este practic preşedintele Iohannis”, pentru că a convocat referendumul după ce au fost stabilite secţiile de votare în străinătate.

Mii de oameni nu au reuşit să îşi exercite dreptul duminică, 26 mai, în mai multe state, după ce au stat ore în şir la cozi în faţa consulatelor.

Politica