miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studiul de fezabilitate pentru reabilitarea termică a SJU Slatina, în lucru

Studiul de fezabilitate pentru reabilitarea termică a Corpului central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina este în curs de realizare, potrivit preşedintelui CJ Olt, Marius Oprescu, investiţia urmând să fie realizată cu fonduri din bugetul propriu.

De mai multă vreme, CJ Olt alocă fonduri, în fiecare an, pentru Spitalul Judeţean, iar în următoarea perioadă toate secţiile unităţii medicale vor fi reabilitate.

„Când eram vicepreședinte al Consiliului Județean, am mers la Spitalul Slatina pentru că eu și familia mea ne tratăm în această unitate medicală. Am mers cu copilul la pediatrie și am văzut care sunt condițiile. Și de atunci ne-am propus să începem modernizarea, plecând de la secțiile de neonatologie și pediatrie”, a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre investiţiile ce vor fi derulate în acest an se numără reabilitarea şi modernizarea Corpului central al spitalului, investiţie derulată prin Compania Naţională de Investiţii. CJ Olt va finanţa reabilitarea termică a imobilului, studiul de fezabilitate fiind în lucru.

„În prezent, avem pe Compania Națională de Investiții reabilitarea și modernizarea Corpului central al spitalului, un proiect de aproximativ 18 milioane de lei. De asemenea, din bugetul propriu vom face reabilitarea termică a imobilului. Se lucrează la studiul de fezabilitate și urmează să îl aprobăm în Consiliul Județean”, a mai spus Marius Oprescu.

Şi Blocul Medical al spitalului este în plină modernizare.

„Pe bugetul propriu avem reabilitarea Blocului Medical, care e în plină modernizare. Ultimul etaj a fost finalizat și urmează să coboare pe rând, deoarece în acel corp de clădire se desfășoară în continuare activități medicale. Avem în proiect suplimentarea cu un lift exterior, după ce în vara anului trecut liftul existent a fost înlocuit cu unul nou”, a conchis Marius Oprescu.

Politica