sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii, la datorie în Noaptea de Înviere

Pompierii mehedinţeni vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru a asigura un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.
Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Drobeta” al judeţului Mehedinţi desfășoară şi în această săptămână activități de control și informare preventivă, la obiective de cult, în scopul reducerii și limitării evenimentelor nedorite, informează reprezentanţii inspectoratului.
„În Noaptea de Înviere, în apropierea unităților de cult, unde este preconizat un aflux mare de persoane, din cadrul ISU Mehedinţi vor fi dislocate 13 echipaje operative de pompieri cu autospeciale și mijloace de intervenție, pentru optimizarea timpului de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență. Totodată, peste 170 de pompieri sunt pregătiţi să intervină operativ în sprijinul comunităţilor, acolo unde situaţia va impune. Pompierii mehedinţeni vor fi prezenți pe toată durata desfășurării slujbelor religioase la toate mănăstirile din judeţ, dar şi la bisericile cu afluenţă mare de persoane”, arată ISU Mehedinţi.
Pompierii reamintesc că trebuie respectate unele măsuri la slujbele religioase.
„Persoanele care participă la slujbele religioase trebuie să parcheze autoturismele astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă, în cazul producerii unui eventual incendiu.
Accesul credincioşilor în incinta lăcaşurilor de cult este permis numai în limita capacităţii acestora, iar dacă publicul este numeros, uşile de pe căile de acces şi evacuare se vor menţine deschise pe timpul slujbelor religioase. În scopul evitării supraaglomerării bisericilor şi mănăstirilor, dar şi pentru evitarea producerii unor accidente, se recomandă desfăşurarea slujbelor în aer liber.
În timpul slujbelor religioase, credincioşii trebuie să manifeste prudenţă la utilizarea lumânărilor aprinse, ţinându-le la distanţă faţă de haine şi păr, evitând apropierea acestora de obiectele de decor care ar putea lua foc.
O atenţie deosebită trebuie acordată şi copiilor, care trebuie supravegheaţi permanent. Orice început de incendiu va fi anunţat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, mai arată ISU Mehedinţi.

Politica