marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţia Locală intră în Rabla. Îşi ia maşină electrică

Poliţia Locală Craiova vrea să se doteze cu o maşină electrică. Maşina ar urma să fie scoasă la plimbare în zonele de agrement din oraş.

Achiziţia este prevăzută în bugetul de venituri şi cheltuieli al Poliţiei Locale a Municipiului Craiova pe anul 2019, aprobat marţi în şedinţa Consiliului Municipal.

Primarul Craiovei spune că maşina va servi drept model pentru cetăţenii din oraş. Treptat, accesul autovehiculelor în unele zone va fi permis numai în cazul celor electrice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În zonele pietonale ale oraşului, acolo unde există în continuare accesul multor maşini pentru aprovizionare, pentru intervenţii ca încet, încet să introducem numai acces de maşini electrice. Am vrut să dăm un exemplu ca maşina Poliţiei Locale în zonele pietonale, în zona centrului istoric sau parc să fie o maşină electrică pentru intervenţii rapide care să dea startul acestor accese aşa cum le vedeţi în toate capitalele europene, numai maşini electrice”, a spus primarul Mihail Genoiu.

Conform municipalităţii, autoturismul pentru Poliţia Locală va fi unul 100% electric şi va fi achiziţionat prin Programul de simulare a înnoirii Parcului auto naţional pe anul 2019 – persoane juridice, “dotat cu sistem de avertizare sonoră şi luminoasă, omologat, în vederea desfăşurării activităţii specifice în zonele de agrement de pe raza Municipiului Craiova ( Parcul Nicolae Romanescu, Parcul Tineretului, Grădina Botanică, centrul vechi, etc.), conform Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedre energetic, 2017-2019”.

50 de Glock-uri

Poliţia Locală mai vrea în acest an şi alte autoturisme dar şi pistoale.

În ceea ce priveşte cheltuielile de capital se propune suma de 890.00 mii lei pentru următoarele investiţii: achiziţionarea a 4 autoturisme, dotate cu sisteme de avertizare sonoră şi luminoasă, omologate (rampă de avertizare fixă) şi achiziţionarea unui autoturism, dotat cu sistem de avertizare sonoră şi luminoasă, omologat (sistem de avertizare detaşabil), în vederea asigurării necesarului de autospeciale pentru desfăşurarea activităţilor specifice serviciului circulaţie pe raza Municipiului Craiova; (…) achiziţionarea de staţii mobile sistem TETRA şi a unei staţii fixă în sistem TETRA şi sistem de monitorizare, pentru realizarea transmisiei informaţiilor prin canalele radio ale platformei comune TETRA, aprobată prin Ordinul Directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale nr.29/16.12.2014, publicat în Monitorul Oficial nr.935/22.12.2014; – achiziţionarea unui număr de 50 set-uri complet Pistol Glock 19 (Pistol, kit întreţinere şi toc pistol cu siguranţă automată), pentru dotarea poliţiştilor locali cu armament în conformitate cu prevederile legale”, se arată în raportul privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Poliţiei Locale a Municipiului Craiova pe anul 2019.

Politica