miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Peștișani acuză DSV: „Nu își face datoria”

Cosmin Pigui, primarul de la Peștișani, a adus acuze grave la adresa Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj. Edilul spune că medicul de circumscripție din localitate a primit bani pentru microciparea a sute de câini, doar că, această activitate s-a realizat doar pe hârtie.

„Nu avem parte de colaborarea la care ne așteptam din partea Direcției Sanitar Veterinare. Ne-am plimbat pe acolo, atât eu cât și viceprimarul, de la discuții că se ocupă, la a spune că, de fapt, trebuie să ne ocupăm noi. Avem medic veterinar în comună, dar, de fapt, nu avem. Există o firmă care are contract cu DSV, dar nu își face datoria. Ba, mai mult, am înțeles că ar fi încasat de la DSV contravaloarea a 800 de câini care au fost cipați, ceea ce în teren nu s-a întâmplat. Intenționăm să cipăm câinii din comună, să facem sterilizarea câinilor vagabonzi și sterilizarea câinilor a căror stăpâni acceptă, dar din lipsa colaborării cu DSV și prin lipsa efectivă a activității medicului veterinar nu reușim să finalizăm ce ne-am propus”, a declarat Cosmin Pigui.

Conducerea DSV Gorj neagă spusele primarului, ba chiar anunță că va demara un control pentru a verifica aspectele sesizate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Voi trimite luni o echipă de control să facă o anchetă acolo, în toată localitatea Peștișani. Noi verificăm când decontăm astfel de servicii, verificăm 5% din totalul animalelor vaccinate. Am verificat, avem notă de control. Nu decontăm banii publici pe vorbe. Dacă se confirmă ceea ce spune domnul primar, vom lua măsuri cu medicul veterinar de la nivelul circumscripției, vom rezilia contractul. Medicul are contract cu DSV și trebuie să-și facă treaba. Tot luni o să-l verificăm. Pentru că a fost sancționat acum circa o lună pentru nerealizarea programului. N-a făcut vaccinările, n-a făcut inspecțiile”, a declarat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj, potrivit pandurul.ro.

Politica