Prioteasa anunţă că de mâine se adună gunoiul

Eco Sud ar începe, de mâine, să permită accesul maşinilor cu gunoiul adunat din judeţ la groapa ecologică de la Mofleni.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ECODOLJ, a anunțat, printr-un comunicat de presă, că operatorul desemnat, Iridex Group, va începe miercuri să colecteze și să transporte deșeurile la Depozitul Ecologic Mofleni, fiind emis în acest sens ordinul de începere a activității.

Așa cum se cunoaște, gestionarea deșeurilor în Dolj a depășit dimensiunile unei probleme de nivel județean și, de la declararea situației de urgență, în luna ianuarie, și până în prezent, s-a aflat pe agenda autorităților de pe plan central, făcând obiectul unei întregi serii de discuții în ultima perioadă. Chiar la începutul săptămânii trecute, la sediul Ministerului Mediului s-a desfășurat, în prezența doamnei viceprim-ministru Grațiela Gavrilescu, o ședință extinsă, la care au participat toți factorii implicați în eforturile de identificare a unei soluții, cadru în care a și fost avansată solicitarea privind amenajarea unui al doilea depozit pentru deșeuri. Mai mult, doamna viceprim-ministru s-a aflat și ieri la Craiova, însoțită de reprezentanți din conducerea ministerului, dar și ai Gărzii Naționale de Mediu, pentru a monitoriza modul în care evoluează situația.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În tot acest context, administratorul Depozitului Ecologic Mofleni, firma Eco Sud, ne-a transmis o adresă prin care ne înștiințează că a decis «să permită accesul în Depozitul Ecologic Mofleni pentru colectorul de deșeuri Iridex Grup Salubrizare, care va transporta deșeurile de la toate unitățile administrativ-teritoriale membre ale ADI ECODOLJ».

În consecință, noi i-am convocat pe reprezentanții operatorului desemnat la nivel județean, cărora le-am înmânat astăzi ordinul de începere a activității. Astfel, de miercuri, autospecialele gestionate de Iridex se vor deplasa în localități, pentru a prelua deșeurile și a le duce la depozitul de la Mofleni. Desigur că, dat fiind intervalul considerabil de timp în care această activitate nu s-a putut desfășura, va mai fi necesară o perioadă până când se va atinge ritmul optim de colectare, însă este un pas important făcut în această direcție. Ne exprimăm speranța că administratorul Depozitului Ecologic Mofleni, Eco Sud S.A., își va respecta pe deplin angajamentul și va manifesta înțelegere, astfel încât să fie asigurate condițiile unei colaborări de durată“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, conform comunicatului menţionat.

Reprezentanţii administraţiei judeţene mai arată în comunicatul transmis presei că “ordinul emis marți vizează în principal începerea următoarelor activități ale serviciului de salubrizare în toate localitățile din județul Dolj (excepție făcând orașul Filiași și, pentru circa doi ani, municipiul Craiova): colectarea separată și transportul deșeurilor menajere și a celor reciclabile (hârtie și carton; plastic și metal; sticlă), colectarea deșeurilor abandonate pe domeniul public, colectarea la cerere a altor fluxuri de deșeuri (deșeuri voluminoase, deșeuri periculoase, cadavre de animale de pe domeniul public, deșeuri provenite din activități de reamenajare și reabilitare a locuințelor), precum și operarea stației de transfer și sortare din comuna Goicea”.

Populare

Recomandări

ANM: Căldura se prelungește până la sfârșitul lunii octombrie

Temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale pentru...

Accident grav între două autocare și un TIR. A fost declanșat planul roșu

Două autocare şi un TIR au fost implicate, vineri...

Revista Mozaicul, 25 de ani de apariție

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește luni, 25...

TIR încărcat cu alimente, cuprins de flăcări

Un TIR încărcat cu alimente a luat foc, vineri,...