vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Balș: Șase mii de lei-toboganul, două mii-elefantul

Primăria oraşului Balş a achiziţionat, la sfârşitul anului trecut, mai multe tobogane şi elemente pentru locurile de joacă din localitate, la preţuri mult mai mari decât ofertele existente pe piaţa liberă. Obiectele au fost cumpărate prin achiziţie directă, de la o firmă din Potcoava.

Potrivit informaţiilor disponibile pe SICAP, toate elementele pentru locurile de joacă au costat 25.110 lei. Astfel, pentru un ansamblu de tobogane, Primăria Balş a plătit 9.500 lei, iar pentru un tobogan simplu 6.300 lei, pentru un tobogan drept – 5.500 lei, în timp ce o figurină căluţ cu arc a costat 1.350 lei, iar preţul pentru o figurină tot cu arc, dar elefant, s-a ridicat la 2.400 lei.
Toate elementele au fost achiziţionate de la aceeaşi firmă, o societate din oraşul Potcoava.


La o simplă căutare pe Google, aflăm că pe piaţa liberă, un ansamblu cu leagăn două locuri şi turn pentru tobogan, plus toboganul propriu-zis, se vinde cu doar 1.250 lei, adică preţul plătit de administraţia locală din Balş pentru figurina căluţ cu arc. Primăria condusă de liberalul Mădălin Teodosescu a ales însă să facă o achiziţie din bani publici mult umflată.
Contactat telefonic, primarul Mădălin Teodosescu a explicat că noile achiziţii vor înlocui actualele elemente de la locurile de joacă din oraş.
„Le înlocuim pe cele existente. Au venit cei de la Protecţia Consumatorului şi ne-au dat un termen să înlocuim anumite elemente”, a spus el.
Când a fost întrebat despre cum s-a făcut achiziţia, cum a fost găsită firma din Potcoava care a vândut elementele, şi dacă preţul este unul corect, Teodosescu a răspuns brutal că habar nu are.
„Nu ştiu exact, habar n-am cum s-a făcut achiziţia. Nu ştiu mai multe amănunte, sunaţi acolo la compartimentul respectiv. Discuţiile astea nu-şi au rostul, veniţi la primărie şi vă interesaţi acolo. La revedere!”, a conchis primarul.
Achiziţia elementelor pentru locurile de joacă se înscrie în felul păgubos în care administraţia locală din Balş înţelege să cheltuie banul public. Nu mai departe de 1 decembrie 2018, primăria locală a plătit 25 de lei pe o porţie de fasole cu cârnaţi, în condiţiile în care, la majoritatea restaurantelor din judeţ, cu minimum 15 lei se poate mânca „meniul zilei”, adică felul întâi, felul doi şi desert.
15.000 de lei a plătit Primăria Balş pentru parada ecvestră, organizată cu ocazia Centenarului, iar pentru flori şi coroane a fost achitată suma de 10.000 lei. Tot 10.000 lei a costat şi ceea ce documentul citat reţine drept „Plachetă aniversară «Centenarul Marii Uniri»”. Mai multe persoane care au participat la festivităţile din Balş au declarat că nu au văzut această „plachetă”.
Totodată, angajaţii primăriei au prevăzut şi fonduri pentru „alte cheltuieli neprevăzute”, nu mai puţin de 20.000 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica