joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziţii la DSP Dolj într-un dosar de abuz în serviciu şi grup infracţional organizat

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj fac percheziţii la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, instituţie aflată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Potrivit repezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj, percheziţiile sunt efectuate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj”, ancheta fiind încă în lucru.

Percheziţiile de la DSP Dolj sunt făcute în cadrul unui dosar penal care are ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi constituirea unui grup infracţional organizat. Este vorba despre modul în care a fost obţinută o autorizaţie de construcţie pentru un imobil de patru etaje de pe strada Împăratul Traian din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Organele de urmărire penală au fost sesizate despre faptul că, în cursul anului 2017, o societate de construcţii a demarat lucrările de construire a unui imobil pe strada Împăratul Traian numărul 65, în baza unei autorizaţii de construire emise fără a se deţine aviz sanitar prevăzut de lege. Din verificările efectuate în cursul cercetărilor şi din înscrisurile depuse la dosar de către Primărie şi de către Direcţia de Sănătate Publică a reieşit faptul că la emiterea autorizaţiei de construire a fost folosit un aviz sanitar din 2009”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, Magda Bădescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Direcţiei de Sănătate Publică i s-a solicitat documentaţia care a stat la baza emiterii acestui aviz şi alte date privind împrejurările în care a fost emis, iar instituţia a precizat că nu mai deţine documentaţia.

Ulterior printr-o altă adresă, Direcţia de Sănătate Publică a înaintat o copie certificată conform cu originalul a acestui aviz. A precizat că dosarul de emitere nu se găseşte în arhivă, iar printr-o altă adresă a comunicat că o copie a avizului se află în arhiva instituţiei. Dat fiind toate aceste date contradictorii şi pentru a se stabili împrejurările concrete în care a fost emis avizul sanitar s-a dispus ridicarea de documente în vederea cercetărilor”, a adăugat Magda Bădescu.

Deocamdată, în acest dosar nu se fac cercetări asupra unei persoane, ci doar asupra faptei.

Politica