Șofer fugar condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru un accident mortal provocat în Pielești

La mai bine de trei ani de când a accidentat mortal o femeie de 56 de ani, din Pieleşti, la jumătatea lunii octombrie 2015, şi a fugit de la faţa locului, un tânăr craiovean de origine arabă a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Craiova la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității. Hotărârea, pronunțată la sfârșitul săptămânii trecute, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, pe 15 octombrie 2015, seara, în jurul orei 20.30, pe DN 65, în localitatea Pieleşti, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, şoferul care a produs accidentul părăsind locul faptei. La locul tragediei au ajuns echipaje de poliţişti de la Serviciul Rutier Dolj, dar şi o ambulanţă, însă medicii n-au putut decât să constate decesul victimei. S-a stabilit că este vorba despre Ioana Dumitru, de 56 de ani, din comuna Pieleşti. Astfel, potrivit IPJ Dolj, din cercetări a reieşit că Salam Abdul Răzvan Iulian, de 27 de ani, cetăţean arab cu domiciliul în Craiova, în timp ce gonea, la volanul bolidului său, un BMW serie 5, dinspre Balş către Craiova, a accidentat-o mortal pe Ioana Dumitru, de 56 de ani, din comuna Pieleşti, pieton, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers pe partea carosabilă. Nu a oprit la locul accidentului ci s-a dus acasă, unde oamenii legii au găsit a doua zi mașina și pe el. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 16 octombrie, iar o zi mai târziu a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care i-a emis mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Pe 13 noiembrie 2015 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care tânărul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, iar pe 11 decembrie Tribunalul Dolj l-a plasat sub control judiciar pe cauţiune, suma plătită fiind de 10.000 de lei, iar măsura a fost menținută până la 25 iunie 2016.

A fost judecat în libertate, iar la sfârșitul săptămânii trecute Judecătoria Craiova a pronunțat sentința în dosar. Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa totală de 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 120 de zile de muncă în folosul comunității: „Condamnă pe inculpatul Abdul Salam Răzvan Iulian la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Condamnă pe inculpatul Abdul Salam Răzvan Iulian la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului. Aplică inculpatului ABDUL SALAM RĂZVAN IULIAN pedeapsa de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare compusă din pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare, respectiv 8 (opt) luni închisoare. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicate inculpatului Abdul Salam Răzvan Iulian, pe durata termenului de supraveghere de 4 ani. (…) Impune inculpatului Abdul Salam Răzvan Iulian ca, în perioada de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată pe o durată de 120 de zile lucrătoare în folosul Primăriei municipiului Craiova, judeţul Dolj sau în folosul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj. Obligă inculpatul Abdul Salam Răzvan Iulian la plata sumei de 3.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, efectuate: în cursul urmăririi penale (1.500 lei), al procedurii de cameră preliminară (500 lei) şi al judecăţii în primă instanţă (1.500 lei). În baza art. 404 alin. 4 lit. h) din Noul Cod de procedură penală raportat la art. 217 alin. 7 din Noul Cod de procedură penală cu referire la alin. 6 al art. 217 din Noul Cod de procedură penală, Dispune plata din cauţiunea în cuantum de 10.000 lei a sumei de 3.500 lei reprezentând cheltuielile judiciare către stat la care a fost obligat inculpatul Abdul Salam Răzvan Iulian prin prezenta hotărâre judecătorească. Dispune restituirea către inculpatul Abdul Salam Răzvan Iulian a sumei de 6.500 lei cu titlu de cauţiune. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea instanței.

Populare

Recomandări

Florin Salam, mai popular decât Putin! Ce au căutat românii pe Google în 2022

Ca de fiecare dată în ultimii 11 ani, Google...

Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

Polițiștii germani l-au arestat în cadrul amplei acțiuni antiteroriste...

VIDEO/ Drumul Expres Craiova-Pitești: Tronsonul 3 va fi deschis în 2023

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești va fi inaugurat...

Zeci de reprezentanți PES activists România, mobilizați în fața sediului Consiliului UE

„Au susținut mereu dreptul țării noastre de a adera...