sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procurorii severineni îşi suspendă activitatea

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, au decis, marţi, în Adunarea Generală a Procurorilor, suspendarea activităţii timp de două ore pe zi, începând de miercuri şi până pe 1 martie, inclusiv, în semn de protest faţă de modificările aduse legilor justiţiei.

Suspendarea activităţii se aplică între orele 08-10, măsura vizând toate cauzele aflate pe rolul parchetului, cu excepţia celor considerate urgente, informează reprezentanţii Parchetului.

Potrivit acestora, sunt considerate cauze urgente: activitatea din sectorul judiciar, cauzele cu arestaţi, cauzele cu minori, cauzele ce au ca obiect ordinul provizoriu de protecţie, cauzele cu termen de soluţionare. Activitatea de relaţii cu publicul nu va fi afectată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În cadrul adunării, s-a mai hotărât susţinerea punctului de vedere emis de  C.S.M. – Secţia pentru procurori şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la modalitatea de adoptare a OUG nr. 7/2019.

De asemenea, procurorii au decis însuşirea şi adoptarea celor 11 revendicări/declaraţii de principiu comunicate de Forumul Judecătorilor din România către Adunările Generale ale instanţelor şi parchetelor, în scopul apărării independenţei Justiţiei, statutului şi intereselor profesionale ale judecătorilor şi procurorilor, asigurării garanţiilor necesare consolidării independenţei şi imparţialităţii magistraţilor”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

sursa foto: rtv.net

Politica