vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de elevi din Olt, bolnavi de gripă

76 de elevi din judeţul Olt sunt bolnavi de gripă, potrivit unui situaţii centralizate de Inspectoratul Şcolar, cinci dintre aceştia fiind dintr-o singură clasă de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina. Colegii lor au fost trimişi acasă, luni, pentru a se dezinfecta sala.

Inspectorul şcolar general adjunct, Florica Grecu, a declarat că, potrivit situaţiei transmise de unităţile de învăţământ, există 76 de cazuri de gripă confirmate şi 2.253 de alte boli de sezon. Ea a adăugat că situaţia este dinamică, la schimbul de diminieaţă fiind vorba de doar 36 de cazuri de gripă.

„Noi am cerut de la şcoli o situaţie cu cazuri de gripă confirmate de cabinetele medicale. La noi ajunge prima dată această situaţie. Medicul familie le-a confirmat şi a trimis către şcoală şi din scutire reiese acest lucru, fie sunt confirmate direct în cabinetele medicale. Nu-i confirmă imediat, iar situaţia se schimbă foarte repede pentru că, dimineaţă, spre exemplu, aveam 36 de cazuri. Noi solicităm datele în cele două schimburi, dimineaţă şi după-amiază”, a declarat Florica Grecu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, îmbolnăvirea cu gripă a fost confirmată la cinci elevi din aceeaşi clasă de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina. Conducerea unităţii de învăţământ a luat decizia trimiterii acasă a celorlalţi copii.

„Am vorbit cu conducerea Colegiului „Minulescu” şi s-a luat decizia suspendării cursurilor pentru clasa respectivă, unde sunt cinci cazuri confirmate. Au trimis copiii acasă, după ce medicul le-a sugerat să dezinfecteze clasa şi nu mai aveau un alt spaţiu pentru a desfăşura orele de curs. Măsura a fost luată doar pentru ziua de astăzi, mâine vor reveni la şcoală”, a mai declarat inspectorul şcolar general adjunct.

Politica