Dosar penal, după ce a fost prins de jandarmi la vânătoare

Un bărbat, de 51 ani, din Cerăt este cercetat penal după ce a fost prins, de jandarmi , cu o armă de vânătoare, în pădurea din localitate.

Jandarmii au procedat la oprirea şi legitimarea acestuia constatând că se numeşte N. S, de 51 ani, din com. Cerăt, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, deşi acesta deţinea permis legal pentru arma de vânătoare, nu îşi justifica prezenţa pe fondul de vânătoare 29 Cerăt şi nu deţinea autorizaţie de vânătoare legală pentru fondul respectiv, iar arma şi muniţia aflate asupra sa nu erau transportate şi depozitate în condiţiile legii.

Asupra bărbatului au fost găsite o armă de vânătoare şi 25 cartuşe cal. 12 mm.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, respectiv art. 342 CP”, arat Jandarmeria Dolj.

Cazul a fost preluat de Inspectoratul de Poliţie Dolj.

Populare

Recomandări

PNL, sprijin pentru familiile din România!

Programul "Sprijin pentru nou-născuți”, propus de Partidul Național Liberal...

Bărbatul din Slatina și-a ucis prietena din gelozie

Bărbatul de 50 de ani care şi-a ucis concubina...

VIDEO/ Cu mașina, în groapă, pe Podul Electro

Un tânăr din Craiova a avut parte de o...

Matol “zid” la volan, a avariat alte cinci mașini și a refuzat recoltarea de probe biologice

Miercuri seară, 31 mai, polițiștii rutieri din Râmnicu Vâlcea...