Conecteaza-te cu noi

Breaking News

Şcolile din Târgu Jiu, închise luni

Publicat

pe

Şcolarii din Târgu Jiu nu vor merge luni la cursuri. Decizia a fost luată de municipalitate din cauza vremii. Creşele şi grădiniţele vor fi deschise. „Ca urmare a condițiilor meteorologice extreme din ultimele 48 de ore (căderi masive de zăpadă), dar și a prognozei meteo care vizează municipiul Târgu Jiu în următoarea perioadă și care prevede ninsori abundente, dar și în urma problemelor care au apărut la rețeaua de alimentare cu energie electrică a municipiului Târgu Jiu, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, întrunit astăzi, a aprobat ca în ziua de 17 decembrie cursurile din unitățile școlare (cu excepția grădinițelor și creșelor) să fie suspendate, iar hotărârea va fi transmisă Instituției Prefectului Județului Gorj și Inspectoratului Școlar Județean” , au anunţat reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu.

Potrivit acestora, „ca urmare a vremii nefavorabile, toate utilajele de deszăpezire disponibile au fost scoase pe străzile din Târgu Jiu. Primăria Municipiului Târgu Jiu recomandă proprietarilor de autoturisme să parcheze în așa fel încât să nu obstrucționeze intervenția acestor utilaje. De asemenea, persoanele fizice și juridice sunt rugate să îndepărteze zăpada din fața locuințelor, blocurilor și spațiilor comerciale pe care le administrează. Se intervine cu prioritate pentru eliberarea principalelor artere din oraș, a căilor de acces către spitale și pentru eliberarea rutelor mijloacelor de transport în comun. Angajații Edilitara au fost solicitați în diverse zone din municipiu pentru îndepărtarea copacilor prăbușiți sub greutatea zăpezii. Prioritare sunt intervențiile de eliberare a căilor de acces. Parcul Central ”Constantin Brâncuși” a fost închis.
Cu privire la sesizările primite din partea cetățenilor referitoare la problemele sistemului de alimentare cu energie electrică, Primăria Municipiului Târgu Jiu a solicitat echipelor companiei CEZ să intervină pentru remedierea acestora”.

© 2022. Toate drepturile rezervate.