sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România a suferit prima înfrângere la EURO

Naționala de handbal feminin a României a suferit prima înfrângere la această ediție de Campionat European. Tricolorele au pierdut în fața Olandei, scor 24-29, în grupele principale și au bifat primul eșec la acest turneu final, în timp ce olandezele își continuă parcursul perfect la EURO.

Situația nu este una dramatică. România are în continuare șanse pentru calificarea în semifinale. Programul și punctajele acumulate de adversare le dau speranțe româncelor.

Antrenorul tricolorelor a fost dezamăgit după primul eșec al elevelor sale. Ambros Martin a precizat că situația a fost clară și tranșată încă din startul părții secunde.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nimic nu a mers. Ăsta este motivul pentru care nu am reușit să avem același nivel ca în meciul cu Norvegia. Olanda este una dintre favoritele turneului și s-a văzut acest lucru. Nu a mers nimic, nici apărare și nici atacul. Diferențele nu sunt foarte mari la acest turneu final. Trebuie să fim pregătiți să luptăm până la capăt. Nu m-a surprins Olanda. Știam că este o echipă bună, care are potențial. La începutul celei de-a doua reprize s-a jucat meciul, noi am ratat și ele au marcat la fiecare ocazie. Noi am fost mereu în urmă pe tabelă. Mai e până la meciul cu Spania, acum trebuie să ne revenim după această înfrângere”, a declarat Ambros Martin.

După partidele disputate duminică în Grupa a 2-a principală de la Campionatul European, clasamentul arată în felul următor: 1. Olanda – 6 puncte (3 meciuri), 2. România – 4 puncte (3 meciuri), 3. Germania – 4 puncte (4 meciuri), 4. Ungaria – 4 puncte (4 meciuri), 5. Norvegia – 2 puncte (3 meciuri), 6. Spania – 0 puncte (3 meciuri).

Obiectivul României la EURO este clasarea pe unul din locurile 1-6. Echipa antrenată în prezent de Ambros Martin are în palmares o singură medalie continentală, cea de bronz (2010).

Meciurile rămase de disputat:

Spania – România (11 decembrie)
Olanda – Norvegia (11 decembrie)

Spania – Norvegia (12 decembrie)
Ungaria – România  12 decembrie)
Olanda – Germania (12 decembrie)

România poate fi sigură de prezența în semifinale dacă o să câștige meciurile pe care le mai are de disputat contra Spaniei și Ungariei. În această situație, fetele vor acumula 8 puncte, iar singura echipa care le mai poate depăși în clasament rămâne Olanda.

Politica