Conecteaza-te cu noi

Actualitate

VIDEO/ Visul unui elev, împlinit de ziua sa

Publicat

pe

O zi de naştere cu totul specială. De asta a avut parte Ilie Nicu Fabian, elev al Liceului Sanitar „Charles Laugier”, din Craiova. Tânărul, care a împlinit 16 ani, are o adevărată pasiune pentru uniforma militară şi pentru Jandarmerie. Însă unele probleme medicale pe care le are nu i-au permis să urmeze cursurile unui liceu de profil. Aflând de povestea lui, jandarmii Grupării Mobile Craiova şi-au dorit să îl surprindă. Astfel, au făcut posibil ca Nicu să fie jandarm pentru o zi. Au mers la el la şcoală, unde i-au oferit şi un tort personalizat, pe care elevul l-a împărţit cu colegii săi, dar şi mai multe cadouri.

Miercuri, 5 decembrie a.c., jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au avut de executat o misiune cu totul și cu totul specială, pentru Ilie Nicu Fabian, elev la Liceul Sanitar „Charles Laugier”, din Craiova.

Povestea lui am aflat-o de la o persoană, care, cunoscându-i pasiunea pentru uniforma militară și pentru Jandarmerie, ne-a scris și ne-a relatat aspecte importante din viața elevului.

Astfel, am aflat că și-a dorit să urmeze un liceu militar, dar din cauza unor probleme medicale acest lucru nu a fost posibil, fiind vorba despre norme medicale care nu îi permit să facă parte din sistemul de ordine și apărare.

Totodată, am aflat că este născut pe data de 5 decembrie și că provine dintr-o familie cu posibilități materiale foarte reduse.

Nu am rămas indiferenți la această poveste și din dorința de a contribui la visul elevului, ne-am prezentat la școala unde învață și i-am oferit titlul de „Jandarm pentru o zi”.

Alături de titlul de „Jandarm pentru o zi”, i-am oferit tort, haine, încălțăminte, rechizite și alimente specifice sărbătorilor de iarnă, ținând cont că este născut în ajunul lui Moș Nicolae”, ne-au transmis reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.

Ulterior, tânărul „jandarm” a fost „şef de echipaj”, cea mai „wow” experienţă din viaţa sa, aşa cum el a afirmat. În primul rând trebuie să te gândeşti la colegii tăi să iei măsurile necesare pentru protecţia lor, pentru a prinde infractorii. A fost palpitant, nu am stat niciodată aşa de aproape de jandarmi”, a spus tânărul.

La final, jandarmii l-au condus acasă pe „colegul” lor Ilie Nicu Fabian.