miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Visul unui elev, împlinit de ziua sa

O zi de naştere cu totul specială. De asta a avut parte Ilie Nicu Fabian, elev al Liceului Sanitar „Charles Laugier”, din Craiova. Tânărul, care a împlinit 16 ani, are o adevărată pasiune pentru uniforma militară şi pentru Jandarmerie. Însă unele probleme medicale pe care le are nu i-au permis să urmeze cursurile unui liceu de profil. Aflând de povestea lui, jandarmii Grupării Mobile Craiova şi-au dorit să îl surprindă. Astfel, au făcut posibil ca Nicu să fie jandarm pentru o zi. Au mers la el la şcoală, unde i-au oferit şi un tort personalizat, pe care elevul l-a împărţit cu colegii săi, dar şi mai multe cadouri.

Miercuri, 5 decembrie a.c., jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au avut de executat o misiune cu totul și cu totul specială, pentru Ilie Nicu Fabian, elev la Liceul Sanitar „Charles Laugier”, din Craiova.

Povestea lui am aflat-o de la o persoană, care, cunoscându-i pasiunea pentru uniforma militară și pentru Jandarmerie, ne-a scris și ne-a relatat aspecte importante din viața elevului.

Astfel, am aflat că și-a dorit să urmeze un liceu militar, dar din cauza unor probleme medicale acest lucru nu a fost posibil, fiind vorba despre norme medicale care nu îi permit să facă parte din sistemul de ordine și apărare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, am aflat că este născut pe data de 5 decembrie și că provine dintr-o familie cu posibilități materiale foarte reduse.

Nu am rămas indiferenți la această poveste și din dorința de a contribui la visul elevului, ne-am prezentat la școala unde învață și i-am oferit titlul de „Jandarm pentru o zi”.

Alături de titlul de „Jandarm pentru o zi”, i-am oferit tort, haine, încălțăminte, rechizite și alimente specifice sărbătorilor de iarnă, ținând cont că este născut în ajunul lui Moș Nicolae”, ne-au transmis reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.

Ulterior, tânărul „jandarm” a fost „şef de echipaj”, cea mai „wow” experienţă din viaţa sa, aşa cum el a afirmat. În primul rând trebuie să te gândeşti la colegii tăi să iei măsurile necesare pentru protecţia lor, pentru a prinde infractorii. A fost palpitant, nu am stat niciodată aşa de aproape de jandarmi”, a spus tânărul.

La final, jandarmii l-au condus acasă pe „colegul” lor Ilie Nicu Fabian.

 

Politica