Corina Crețu îi răspunde lui Vâlcov

Date:

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, a invitat-o pe Viorica Dăncilă să spună oficial, la Bruxelles, dacă toate atacurile din ultima perioadă la adresa Comisiei Europene reprezintă poziţia oficială a statului român.

Corina Creţu, care se află într-o vizită în judeţul Bihor, a fost întrebată cum comentează o serie de acuzaţii la adresa sa, făcute duminică seara, la un post de televiziune, de Darius Vâlcov, consilier al premierului.

„Nu este pentru prima dată când oameni din partidul de guvernământ, inclusiv din Guvern, atacă Comisia Europeană. Aseară, nu numai eu am constatat acest lucru, ci şi preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean Claude Junker. Ştiţi şi că domnul prim-vicepreşedinte Timmermans este de câteva săptămâni bune atacat şi jignit din România de către membrii partidului de guvernământ. (…) Guvernul României va fi miercuri la Bruxelles, va prezenta în cadrul Colegiului Comisarilor programul Preşedinţiei României la Consiliului UE şi aş invita-o pe doamna prim-ministru să facă aceste precizări – dacă toate aceste atacuri la adresa CE reprezintă poziţia oficială a statului român”, a declarat comisarul european, arătând că nu este pentru prima dată când reprezentanţi ai partidului de guvernământ, inclusiv din Guvern, atacă Executivul de la Bruxelles.

Mai mult, Corina Creţu i-a transmis lui Darius Vâlcov, cel care a declarat despre ea că  „minte prin omisiune”, să citească recomandările din rapoartele Curţii de Conturi Europene referitoare la ţările care n-au experienţa parteneriatelor public – private şi despre modul cum trebuie să abordeze aceste lucruri cu mare prudenţă pentru a nu avea penalităţi sau renegocieri costisitoare pentru populaţie mai târziu.

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...