Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Dr. Trașcă, medicul care l-a salvat pe Busu. ”Starea domnului era una gravă”

Publicat

pe

Dr. Silviu Trașcă, unul din medicii care a intrat în sala de operație pentru a-l salva pe Florin Busuioc, după ce acesta a suferit un infarct, a povestit pentru Jurnalul Olteniei cum a decurs operația: ”N-am avut emoții, operația a fost relativ scurtă, a decurs bine, chiar dacă starea domnului a fost una gravă. Stopuri cardiace repetate, prăbușire tensională, a fost resuscitat și ventilat mecanic. I-a fost montat un stent. După operație, a fost dus la Terapie Intensivă”.

Întrebat de reporterul nostru despre situația cu angajarea la SJU Craiova a colegului din sala de operație, respectiv rezidentul Eugen Țieranu, care i-a implantat stentul lui Busu, doctorul Trașcă a spus că este o problemă administrativă, că trebuie să aștepte până se eliberează posturi. ”Acest lucru este o problemă în România”.

Reamintim ca actorul Florin Busuioc a suferit, marţi seara, un infarct pe scena Filarmonicii Oltenia, unde avea un spectacol. El a fost dus de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. Actorul a fost operat la Clinica de Cardiologie, medicii de aici montându-i un stent. „Din punct de vedere medical, starea pacientului este îmbunătățită. Primul moment critic a fost depășit. Florin Busuioc a suferit un infarct și dacă nu se intervenea, deși la noi este foarte greu ca nu avem linie de gardă, poate că alta era situația acum. Medicii Paul Trașcă, Eugen Țieranu și Emilia Goanță s-au mobilizat și au făcut o treabă extraordinară. Pacientul nu putea fi transportat în primul rând din cauza condițiilor meteo. Ceața nu permitea acest lucru. Fiecare minut a contat și ne bucură faptul că medicii noștri au făcut posibilă această intervenție”, a declarat Eugen Georgescu, managerul SJU Craiova.

Conform adevărul.ro, medicii Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă au intrat imediat în sala de operaţie, alături de ei fiind şi dr. Emilia Goanţă, medic electrofiziolog. Cel care a implantat stentul a fost cel mai tânăr dintre medici, Eugen Ţieranu, în vârstă de 30 de ani, notează sursa citată, conform căreia acesta nu este angajat al spitalului. Tânărul Ţieranu este rezident în ultimul an, în Bucureşti, iar de la 1 ianuarie 2019 va avea oficial statutul de şomer, întrucât posturile nu au fost scoase la concurs.

 

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.