vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Craiova – Borussia Dortmund, în turul 3 din Cupa EHF

După tragerea la sorți a partidelor din turul al treilea preliminar din Cupa EHF la handbal feminin, craiovencele au picat cu Borussia Dortmund. Câștigătoarea de anul trecut a competiției, SCM Craiova, are șansa să demonstreze că obținerea trofeului nu a fost o întâmplare.

Bogdan Burcea are încredere că elevele sale se vor descurca în dubla contra nemțoaicelor de la Dortmund. Craiova joacă returul în Bănie, dar antrenorul oltencelor nu consideră că este un avantaj.
„Este o echipă serioasă, o echipă solidă. Jucătoarele lor au în spate campionate europene, mondiale, Liga campionilor. Va fi o dublă grea, dar se putea și mai rău. Mai erau trei, patru echipe, de care ne puteam încurca în dublă manșe. O să încercăm să ne jucăm șansa. Sper să avem lotul valid la ora meciului. Sunt încrezător în calificare. Nu este un avantaj faptul că al doilea meci este acasă. Anul trecut ne-am calificat cu al doilea meci în deplasare. Nu este un criteriu. Este important să evoluăm în fața propriilor suporteri, dar cel mai important lucru este starea de sănătate. Avem avantajul că le cunoaștem. Echipa din Zalău le-a întâlnit. Sunt convins că toate adversarele ne iau drept câștigătoarele cupei EHF. Este un statul pe care ni l-am câștigat. Sper din tot sufletul ca după a doua manșă să fim echipa care merge mai departe și se califică în grupe”, a declarat Bogdan Burcea pentru site-ul SCM Craiova.

Formațiile învingătoare din turul 3 o să se califice în grupele Cupei EHF, acolo unde o să ajungă și alte 4 echipe care vor veni din Liga Campionilor.
Alte două echipe românești și-au aflat adversarele. Handbalistele de la Vâlcea vor juca împotriva celor de la Herning-Ikast Handbold, din Danemarca, iar Cisnădie va da piept cu Zvezda Zvenigorod, din Rusia.
Meciurile din turul 3 preliminar se vor disputa în perioada 10-11 noiembrie (partidele tur) și 17-18 noiembrie (partidele retur).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sursă foto: scmcraiova.ro

Politica