vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii l-au condus pe Ilie Balaci pe ultimul drum!

Depus la Stadionul „Ion Oblemenco” în cursul zilei de luni, trupul neînsuflețit al lui Ilie Balaci a fost scos pe gazon, acolo unde fostul fotbalist a trăit cele mai mărețe clipe!

Încă de la primele ore ale zilei de marți, familia, prietenii, foștii colegi, suporterii, personalități din spațiul public sau oameni de rând au mers la stadionul „Ion Oblemenco” să-și ia rămas bun de la Ilie Balaci. Tribuna I s-a umplut. Oamenii au venit să-l mai vadă odată pe gazon pe Prințul din Bănie. Pentru ultima dată, Minunea Blondă a fost aplaudat la scenă deschisă de o tribună întreagă.

Familia și-a găsit cu greu cuvintele. Foștii colegi din Craiova Maxima au fost copleșiți de emoții. Personalități din spațiul public precum Lia Olguța Vasilescu, Mihail Genoiu sau Ion Prioteasa au trecut să-l omagieze pe Ilie Balaci. Echipele de fotbal din Craiova au fost prezente. Galeriile de la Nord și Sud nu au lipsit. Oameni simpli, care poate îl știau pe doar din poze sau din povești și-au făcut timp să aprindă o lumânare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În momentul în care trupul neînsuflețit a părăsit stadionul, mama lui Ilie Balaci a rămas în urmă, iar un cor de aplauze s-a îndreptat către aceasta. A fost momentul în care și cei mai puternici au cedat. Femei, copii sau bărbați în toată firea au izbucnit în lacrimi. A fost momentul în care fiecare persoană a încremenit și parcă se simțea neputincioasă. Nimic nu-l mai putea întoarce pe Balaci înapoi pe gazon.

 

De la stadion, toată lumea a mers alături de Balaci către Biserica „Sf. Ilie”. Odată ajunși acolo, oltenii au mai oferit câteva rânduri de aplauze. Numele fostului fotbalist a fost scandat din nou. După ce slujba s-a încheiat, cortegiul a pornit spre cimitirul Sineasca, acolo unde legenda fotbalului românesc a fost înhumată cu onoruri militate. Tată, soț, fiu, bunic și idol pentru generații întregi. Minunea Blondă, Ilie Balaci.

 

Politica