Elevii olteni, bolnavi la școală

254 de cazuri de îmbolnăviri au fost depistate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, de la începutul noului an şcolar, cele mai multe fiind de pediculoză.

Potrivit unui comunicat remis de DSP Olt, în urma triajului epidemiologic efectuat  după vacanța de vară în unitățile de învățământ de la nivelul  județului Olt, au fost examinați 49.240 preșcolari și elevi, ocazie cu care au fost depistate 254 cazuri.

Dintre aceste cazuri, cele mai multe sunt de pediculoză – 126. Sursa citată precizează că, cei mai mulţi copii cu păduchi au fost găsiţi în şcolile din mediul urban – 71, în timp ce 55 învaţă la ţară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„După prelucrare, din cele 126  cazuri de pediculoză, cu ocazia recontrolului  efectuat la şapte zile de la depistare, au rămas în evidență 10 cazuri, unul în urban şi nouă în rural, acestea urmând a fi rezolvate ulterior. Infestarea cu acești paraziți este favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală”, se arată în comunicatul citat.

Alte cazuri de îmbolnăviri depistate de DSP, în rândul elevilor olteni sunt: 11 cazuri cu micoze; 82 cazuri cu angine; 35 cazuri de alte boli infecțioase.

Și în Dolj, aproape 400 de elevi şi preşcolari au fost depistaţi cu diverse afecţiuni, inclusiv boli infecţioase sau scabie.

„Am finalizat şi evaluarea medicală specifică începutului de an școlar, în județul Dolj fiind 399 de elevi diagnosticați cu diverse afecţiuni. Faţă de alţi ani, situaţia este una bună. Sunt cazuri de angină (206), cele mai multe, dar nu foarte grave. De asemenea am avut aproximativ 60 de cazuri de pediculoză (n.r. păduchi) şi doar trei de scabie. Nu am avut varicelă, nu am avut rujeolă”, a declarat Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj.

Populare

Recomandări