marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DESPRE CULTURA DE AZI: LECŢIA DE CULTURĂ – Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu” la Colegiul Național „Elena Cuza”

Simina Catană ne trimite amănunte şi imagini de la un fapt deosebit de cultură de miercuri, 19 septembrie 2018, când, la ora 18, în cadrul Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, Ediția a VI-a, dedicată Marii Uniri de la 1918, a avut loc la Colegiul Național „Elena Cuza” o seară de poezie și muzică. Festivalul, inițiat de prof. univ. dr. Ion Deaconescu, președintele Academiei Internaționale „Mihai Eminescu”, a ajuns la ediția a VI-a și anul acesta Colegiul Național „Elena Cuza” a fost inclus în program cu o manifestare culturală de excepţie.

La eveniment au participat scriitori din 40 de țări care au lecturat din creaţiile personale și elevii claselor a IX-a şi a X-a, împreună cu prof. Mircea Năstase, prof. dr. Maria Dinu Drăcea, prof. Luminiţa Pavel şi conducerea şcolii. Copiii au putut audia texte alese de autorii străini, lecturate în limbile engleză, franceză, rusă, maghiară, spaniolă, lectura impresionând pe cei prezenţi prin simplitate, măiestria scrierilor şi muzicalitatea lor. De asemenea, elevii au audiat piese şi arii celebre interpretate de violonistul Dan Bozgan, de la Opera Română din Craiova, acompaniat de un cvartet cu coarde, iar eleva Stancu Alexandra, de la clasa a XI-a E, filologie bilingv, limba engleză, a pregătit şi lecturat celor prezenţi, poezii, creație proprie. Participarea elevilor şi cadrelor didactice de la Colegiul Național „Elena Cuza” la acest festival se înscrie în seria activităţilor dedicate Centenarului Marii Uniri şi a avut ca scop celebrarea artei, formarea gustului pentru lectură, iar această adevărată lecţie de cultură s-a vrut şi un bun prilej pentru a cinsti personalităţile marcante ale culturii româneşti şi universale.

Politica