Femeia care și-a sugrumat copilul de 3 ani rămâne după gratii

Tribunalul Dolj a hotărât, marți seară, să prelungească arestarea preventivă a femeii de 33 de ani, din Craiova, angajată la DGASPC Dolj, care și-a sugrumat copilul, în vârstă de 3 ani și 5 luni, în somn, crezând că este diavolul. Crima a fost comisă în noaptea de 22 spre 23 iulie, în timp ce femeia se afla cu familia la locuinţa părinţilor ei, din comuna doljeană Unirea. Femeia se află și în prezent la spitalul penitenciar Jilava, pentru efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii crimei. Ea mai are doi copii minori, un băiat de opt ani şi o fetiţă de un an şi două luni.
Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, marți, 21 august a.c., propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și au prelungit cu încă 30 de zile arestarea preventivă al Inei Irina Pleșa, craioveanca de 33 de ani care și-a ucis copilul crezând că este diavolul: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj privind prelungirea măsurii arestului preventiv cu privire la inculpata Pleşa Ina Irina. Dispune prelungirea măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpata Pleşa Ina Irina, prin încheierea nr. 176/24.07.2018 a Tribunalului Dolj, în dosarul nr. 5798/63/2018 pe o durată de 30 zile, cu începere de la 23.08.2018 până la 21.09.2018, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare cu privire la măsura preventivă dispusă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 21.08.2018”, se arată în hotărârea instanței.
Femeia este încarcerată la Spitalul Penitenciar Jilava, în prezent, întrucât trebuie expertizată neuro-psihiatric de specialiștii Institutului Național de Medicină Legală pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.
Reamintim că tragedia șocantă s-a petrecut în noaptea de 22 spre 23 iulie, în comuna doljeană Unirea. Polițiștii IPJ Dolj și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunțați că o femeie și-a ucis unul dintre copii, un băiețel în vârstă de 3 ani și 5 luni. Echipa complexă de cercetare s-a deplasat la fața locului, iar din cercetările efectuate s-a stabilit că, Ina Irina Pleșa, de 33 de ani, din Craiova, era împreună cu membrii familiei – soțul și cei trei copii, respectiv băiețelul de 3 ani și 5 luni, un alt băiat, de opt ani şi o fetiţă de un an şi două luni – la locuința părinților ei, din comuna Unirea. S-a trezit noaptea, a mers în camera copiilor, l-a sugrumat pe băiețel, apoi l-ar fi trezit pe soțul ei ca să-i arate că l-a ucis pe diavol. Angajată la Direcția Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Dolj, femeia se afla în concediul de creștere a copilului. Anchetatorii au reținut-o, luni, 23 iulie, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță emisă de procurorul de caz, au audiat-o, femeia susținând aceeași poveste, că l-a ucis pe diavol, iar după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, au prezentat-o Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea și a emis pe numele femeii mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Încă de la momentul reținerii, anchetatorii au precizat că trebuie supusă unei expertize de specialitate. „Întrucât există suspiciuni cu privire la discernământul inculpatei, aceasta va fi supusă unei expertize medico-legale psihiatrice, care se va efectua la spitalul-penitenciar Jilava”, a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Populare

Recomandări

Tricolorii își cunosc valoarea după retrogradare: „Acolo ne este locul”

Nicușor Stanciu nu s-a ferit de cuvinte după ultimul...

E toamna promisiunilor la stat: Vouchere de 50 de euro şi ajutoare lunare de sute de lei, în 2023

Pensii mai mari cu 10%, ajutoare sociale pentru vârstnicii...

Iordănescu mai vrea o șansă: „Obligatoriu este nevoie de o reconfirmare a mea”

România a încheiat cu o victorie sezonul de Liga...

Solomon: „Câteodată mă simt ca o maimuță balcanică”

Antonie Solomon a publicat pe pagina personală de Facebook...