vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Viceprimar strivit de un tub de canalizare

Viceprimarul comunei Bălteni, Nicolae Grigore, şi-a pierdut viaţa, luni seara, după ce a fost strivit de un tub de canalizare din beton greu de aproximativ 800 de kilograme.

Potrivit primarului Tudor Marineaţă, vicele supraveghea descărcarea unui TIR încărcat cu tuburi de canalizare din beton. Accidentul s-a produs chiar la ultimul tub.
„La ultimul tub, când să-l dea jos, s-a întâmplat. El era mai în spate, supraveghea descărcarea. Ultimul tub i-a sărit, s-a rostogolit şase-şapte metri, după care a luat-o în altă direcţie. El s-a grăbit să pună mâinile şi să-l oprească, din instinct. A avut tendinţa să-l oprească, să nu cadă. I-au strigat oamenii să plece, să nu intervină, atunci când au văzut că se duce spre tub, dar prea târziu”
Nicolae Grigore era în vârstă de 65 de ani, avea două fiice şi trei nepoţi. Cel mai probabil, înmormântarea va avea loc joi.
Poliţiştii au deschis un dosar în acest caz, urmând să stabilească cum s-au petrecut lucrurile.
„In urma cercetarii la fata locului, politistii au constatat faptul ca un barbat în vârstă de 65 de ani, din localitate, ar fi ajutat la descarcarea unor tuburi din beton dintr-un autotren, unul dintre tuburi cazând peste el. In urma incidentului, persoana a decedat. Politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, neluarea masurilor legale de securitate in munca si nerespectarea masurilor de securitate in munca”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Politica