sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/ 25 de migranți, ascunși într-un microbuz, prinși la Calafat

25 de migranți, irakieni și turci, au fost găsiți de polițiștii de frontieră din Calafat ascunși într-un microbuz. Între aceștia se aflau și 5 minori. Migranții voiau doar să tranziteze țara.

„În data de 12.08.2018, la ora 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb la volanul unui microbuz, marca Fiat. Şoferul transporta produse electronice din Turcia, pentru o societate din Cehia. În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al microbuzului, au fost descoperiţi ascunşi, printre cutiile cu produse electronice, 25 de cetăţeni străini. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii  de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt 24 de cetățeni irakieni şi un turc -13 bărbaţi, 7 femei şi 5 minori – adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 39 de ani, iar minorii între 9 şi 17 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că doreau să ajungă  într-un stat din vestul Europei, iar șoferul a susţinut că nu ştia cum s-au ascuns persoanele respective în microbuz”, potrivit Poliției de Frontieră.

Migranţii şi șoferul sârb au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară. Vecinii bulgari vor continua ancheta în cazul acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica