Conecteaza-te cu noi

Dolj

Mario Ovidiu Oprea: Colegiul Carol I nu va fi niciodată protejat şi reabilitat de Primărie, întrucât cultura şi învăţământul nu produc voturi pentru PSD

Publicat

pe

Deloc curtat de inspiraţie sau de un vag interes faţă de cuvântul dat craiovenilor, primarul Craiovei s-a spălat pe mâini de neputinţa consolidării şi reabilitării Colegiului Naţional Carol I. Probabil sătulă să bifeze eşecurile salvării acestei clădiri monument, Primăria s-a descotorisit de grijă în luna martie prin câteva hârtii cu rol de protocol, proiectul fiind predat Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Asistăm adică la un „fotbal” cu moloz, de proastă calitate, la nişte pase între protagonişti incapabili, dat fiind faptul că CNI nu a izbutit nici ea cu licitaţia pentru actualizarea proiectului tehnic. Departe de orice procedură anulată şi reluată, departe de orice amânare sau îndulcitor verbal, domnului Genoiu ar trebui să-i fie ruşine pentru faptul că umbreşte activitatea a două instituţii de renume precum Colegiul Carol I şi Opera Română Craiova. Acest monument nu va fi niciodată protejat şi reabilitat de Primărie, întrucât cultura şi învăţământul nu produc voturi pentru PSD. Orice scuză sau explicaţie sunt irelevante, pentru că rezultatul nu există, iar degradarea se vede cu ochiul liber.
Este un primar în stand-by care, în complicitate, susţine un PSD avid de incultură a cărui ţintă este minima dezvoltare. Un primar a cărui singură ocupaţie stabilă este să semneze condica în locul Olguţei Vasilescu, sperând să nu-şi greşească numele, şi care aşteaptă cuminte să se instaleze paragina peste Craiova. Chiar dacă scopul precis şi trasat de la centru este îndepărtarea oricărei forme de manifestare intelectuală sau de inteligenţă, Craiova nu va ajunge copia „20-20” a Vioricăi Dăncilă şi nu va fi „educată” precum „Suprema”, care nu ştie niciodată unde se află şi nici dacă limba maternă cu o gramatică impecabilă este legală când ai o aşa funcţie în PSD.
Acest primar al Craiovei ales cu „o majoritate din minoritate” nu a făcut decât să-şi bată joc de prestigiul şi importanţa Colegiului Carol I, care, din 1895, are valoare simbolică pentru oraşul nostru, azi guvernat de microbi politici cu tulpini multiple. Chiar dacă bucăţi de tencuială continuă să cadă pe trotuar, nimeni din conducerea administraţiei craiovene nu calcă pe acolo, nu oferă o şansă elevilor cu potenţial, nu poartă grija ca această clădire să redevină o fabrică de eminenţi, care să pună la dispoziţie un spaţiu sigur şi o logistică adecvată.
Un primar adevărat construieşte. Un primar adevărat repară. Un primar adevărat caută soluţii. Un primar adevărat nu renunţă. Un primar ca Mihail Genoiu aşteaptă să treacă timpul.
Senator Mario Ovidiu Oprea, Preşedinte PNL Craiova

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.