Zona speciala de siguranta, instituita in Progresul

În cartierul Progresul din Slatina a fost instituită o zonă specială de siguranţă, aici acţionând în sistem integrat poliţişti, jandarmi şi mascaţi, în urma luptelor de stradă de duminică seara între „Clanul Sportivilor” şi romii de pe strada Panselelor.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că măsura a fost instituită până pe 20 august, „în zonele cele mai sensibile din cartierul Progresul”.
„Pentru prevenirea unor astfel de fapte și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publice optime pe raza municipiului Slatina, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus instituirea unei zone speciale de siguranță publică. În cadrul acesteia vor acționa în sistem integrat polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Slatina și efective de jandarmi. Dispozitivul de ordine publică va fi direcționat în zonele cele mai sensibile din cartierul Progresul, și zona va fi asigurată și de către o grupă de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt”, a afirmat reprezentantul IPJ Olt.
Scandalul dintre „Clanul Sportivilor” şi romii de pe strada Panselelor a izbucnit, duminică după-amiază, când luptătorul Alin Ghiţă a intrat în conflict cu un slătinean de etnie romă, la o staţie peco de la intrarea în oraş dinspre Craiova. În aceeaşi zi, în jurul orei 23.00, în urma conflictului, şapte-opt sportivi, printre care Alin Ghiţă, fratele său, şi Alin Dobre, zis „Aşă”, s-au dus să-l caute pe celălalt bărbat, într-o comunitate de romi de pe strada Panselelor din Slatina.
Văzându-i, acesta s-a refugiat în locuinţa unui vecin, sportivii intrând peste el şi bătându-l crunt, folosind printre altele o bâtă telescopică. Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde s-au strâns zeci de romi.
În aceeaşi seară, dar mai târziu, poliţiştii din Slatina şi mascaţii SAS au reuşit să aplaneze un nou conflict dintre cele două grupuri. Oamenii legii i-au găsit pe sportivi pe bulevardul A.I. Cuza, în zona unui local cu jocuri de noroc, pregătiţi să reînceapă scandalul.
Cinci percheziţii domiciliare au fost desfăşurate, miercuri dimineaţă, de poliţiştii din Slatina, mascaţii SAS şi jandarmii olteni, în urma evenimentului. Fraţii Alin şi Marius Ghiţă şi Alin Dobre, zis „Aşă”, trei dintre membrii „Clanului Sportivilor” din Slatina, au fost plasaţi sub control judiciar pe 60 de zile.

Populare

Recomandări