Aproape o mie de candidați la sesiunea de toamnă a Bac-ului

997 de absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţul Olt s-au înscris pentru a susţine examenul de bacalaureat, în sesiunea de toamnă.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Marian Gheorghe, a declarat că au fost stabilite trei centre de examen pentru cei 997 de candidaţi: Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” Slatina, Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina şi Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” Caracal. Totodată, centrul de evaluare a lucrărilor a fost stabilit la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina.
66,62% este procentul de promovabilitate a examenului de bacalureat, prima sesiune, înregistrat de elevii din judeţul Olt, după rezolvarea contestaţiilor.
Sesiunea de toamnă a examenului debutează pe 20 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 august este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pe 22 august, proba obligatorie a profilului, tot probă scrisă, iar pe 23 august, se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.
Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16.00 – 20.00. În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Recomandări

FOTO/ Nicolae al României, în vizită la Hobița

Casa Muzeu „Constantin Brâncuși” de la Hobița i-a avut...

Vâlcea. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 22.08 – 28.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...

Dolj. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...